>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Înmormântarea lui Daniel Prodan. Gheorghe Popescu: Generaţia noastră de aur nu mai e in formula completă

Fostul internaţional Daniel Prodan a fost înmormântat, sâmbătă, la cimitirul "Sfântul Ilie" din Pipera, în prezenţa foştilor colegi din Generaţia de Aur, dar şi a mai multor tehnicieni din Liga I sau prieteni apropiaţi de-ai fostului jucător.

Cel mai emoţionant moment al ceremoniei de azi a fost cel în care Gică Popescu a ţinut un discurs tulburător la căpătâiul lui Didi Prodan: "Mi-ar fi fost aproape imposibil să vă vorbesc liber în acest moment, motiv pentru care am scris câteva rânduri despre Didi, rânduri pe care şi să le citesc mi-e foarte greu.
Încă nu-mi vine să cred unde ne aflăm acum, pentru ce ne-am adunat aici. Am pierdut un coleg şi un prieten pe care orice om şi l-ar fi dorit aproape. Un suflet mare, care iubea atât de mult oamenii şi răspândea în jurul lui numai bucurie. Cine l-a cunoscut pe Didi ştie că era de ajuns să-l vezi zâmbind ca sa te binedispună, iar dacă iţi mai spunea şi o poveste, îţi schimba cu totul ziua.
Plecarea lui ne-a sfâşiat pe toţi. Pe cât de mari au fost bucuriile trăite împreună, pe atât de dureroasă este despărţirea de el. Avea planuri atât de mari cu fotbalul şi îşi dorea din toată inima să schimbe lucrurile, să le facă să strălucească la fel ca inainte.
Generaţia noastră de aur nu mai e in formula completă. Ne e teribil de greu sa «jucăm» în minus, dar îi promitem lui Didi că o să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca el să-şi vadă, de acolo, de sus, visurile împlinite.
Cu câteva minute înainte ca el să ne părăsească, ultimele lui cuvinte pentru mine au fost: «Sunt alături de tine, Gică!» Da, Didi, simt asta… chiar dacă nu mai eşti aici, vei fi prezent în sufletul meu pentru totdeaună.
Ramas bun, prieten de aur!", au fost cuvintele rostite de Gheorghe Popescu, potrivit jurnalistului Dorin Chioţea.
După ce a fost depus, vineri, la Arena Naţională, unde sute de oameni i-au adus un ultim omagiu, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fundaş central a fost adus din nou la capela Bisericii "Sfântul Ilie", iar astăzi a fost depus la cimitirul cu acelaşi nume, unde a fost înmormântat. Foşti jucători ai Stelei şi fotbalişti din "Generaţia de Aur" au fost prezenţi la funeralii. Cosmin Contra revenit în ţară în cursul zilei de vineri pentru a fi şi el prezent.
Fostul fotbalist Daniel Prodan a încetat din viaţă în urma unui infarct, miercuri seara, la vârsta de 44 de ani. Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar Bucureşti, FC Naţional şi Messina. La echipa naţională, fostul fundaş a strâns 54 de selecţii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu