>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Militarul rănit în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire a fost transferat la Bruxelles

Militarul rănit grav pe 9 noiembrie în timp ce încerca să pună în funcţiune instalaţia de încălzire la Cabana militară de instruire Cheia a fost transferat, sâmbătă, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, potrivit MAPN.

Militarul a fost preluat de către medicii militari belgieni, care vor stabili tratamentul care va fi urmat.
"Caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, victima accidentului din data de 9 noiembrie, de la Cabana militară de instruire Cheia, în urma căruia a suferit arsuri pe aproape 90 la sută din suprafaţa corporală, a fost transferat astăzi, 19 noiembrie, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC), la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru continuarea tratamentului de specialitate. Transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală ultraspecializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă a Secţiei ATI/SUUMC, formată din doctorul Adrian Zaciu, medic primar ATI şi medic curant al pacientului şi Mirela Bidilică, asistent medical, sprijiniţi de locotenent-colonel medic dr. Dragoş Tudose, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis sâmbătă seară MEDIAFAX.
În data 9 noiembrie, militarul a fost internat la Spitalul Militar din Capitală în stare foarte gravă, cu un grad şi o suprafaţă corporală arsă de aproximativ 88%, din care 61% gradul III, cu Indice Baux = 119 (mortalitate de 95% ). Starea de sănătate a pacientului a rămas în continuare foarte gravă, cu prognostic rezervat, acesta fiind intubat şi ventilat mecanic.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu