>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele ales, Donald Trump, îl numeşte pe Castro ”dictator brutal”, la câteva ore după anunţul decesului fostului lider


Donald Trump, preşedintele ales al SUA, l-a numit ”dictator brutal” pe Fidel Castro, fostul lider cubanez, în cadrul unei declaraţii ce a fost făcută publică la câteva ore după anunţul morţii comandantului revoluţiei din Cuba, informează The Independent.

”Fidel Castro este mort!”, este mesajul pe care republicanul Donald Trump l-a postat pe reţeaua de socializare Twitter în momentul în care a aflat despre moartea fostului lider istoric.
Donald Trump a făcut publică însă la câteva ore după simpla sa remarcă postată pe Twitter o altă declaraţie în faţa decesului fostului lider cubanez, Fidel Castro: ”Astăzi, lumea marchează moartea unui dictator brutal care şi-a asuprit propiul popor pentru aproape şase decenii. Moştenirea lui Fidel Castro este una a plutoanelor de execuţie, hoţiei, suferinţei inimaginabile, sărăciei şi negării drepturilor fundamentale ale omului”.
”În timp ce Cuba rămâne un stat totalitar, sper ca ziua de azi să marcheze o depărtare de la ororile îndurate prea mult timp şi spre un viitor în care minunaţii cubanezi trăiesc în sfârşit libertatea pe care o merită pe deplin. Deşi tragediile, morţile şi durerea cauzată de Fidel Castro nu pot fi şterse, Administraţia noastră va face tot ceea ce-i va sta în putinţă pentru a asigura cubanezilor începerea călătoriei spre prosperitate şi libertate”, continuă declaraţia lui Donald Trump, într-un ton mai puţin ostil.În prima zi de campanie a candidatului republican, Trump s-a deplasat la Miami, unde a discutat cu un grup de cubanezi stabiliţi în SUA, acesta a promis că va menţine embargoul impus Cubei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu