>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Rusia va tăia 300.000 de barili din producţia zilnică de petrol dacă OPEC aprobă îngheţarea cotelor

Rusia ar putea revizui planurile producţiei de petrol din 2017, dacă se va stabili o înţelegere asupra îngheţării producţiei globale, a declarat ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak.
„Potrivit planurilor noastre, producţia (n.r. - rusească) de petrol ar creşte anul viitor. Dar dacă menţinem producţia la nivelul curent ne îndeplinim contribuţia, ceea ce, în principiu, pentru noi înseamnă tăierea a 200.000-300.000 de barili pe zi (n.r. în 2017)”, le-a spus ministrul Energiei jurnaliştilor.
Companiile de petrol ruseşti spun că vor mări producţia în 2017, după ce au atins niveluri-record în ultimele luni, continuându-şi angajamentul faţă de noile câmpuri petrolifere, deschise în 2016, care vor continua să pompeze petrol în 2017, iar Rusia va reduce producţia în perimetrele petrolifere care au produs deja, petrol, de câţiva ani, a declarat ministrul Novak.
Consultările cu OPEC (organizaţia ţărilor exportatoare de petrol) „merg pe drumul cel bun”, iar Rusia va discuta cu câteva state producătoare de petrol care nu fac parte din OPEC, inclusiv Kazakhstan şi Mexic, a mai spus ministrul. Până acum, nu s-a luat legătura cu Statele Unite, iar contactele cu Norvegia evidenţiază că Oslo nu va face parte din înţelegere, potrivit ministrului rus.
Statele membre OPEC se vor întâlni pe 30 noiembrie pentru a încerca să finalizeze înţelegerea asupra îngheţării preţurilor la petrol.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu