>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Simona Halep, criticată de fostul antrenor pentru o decizie luată în 2014, la Turneul Campioanelor

Wim Fissette (36 de ani), belgianul care a antrenat-o pe Simona Halep în anul 2014, consideră că sportiva originară din Constanţa ar fi trebuit să cedeze în două seturi confruntarea cu Ana Ivanovic pentru a o elimina pe Serena Williams de la Turneul Campioanelor desfăşurat în urmă cu doi ani.

Simona Halep era calificată în semifinalele Turneului Campioanelor din 2014, după două victorii obţinute în grupă, având ocazia să o elimine pe Serena Williams dacă pierdea în două seturi meciul cu Ana Ivanovic. Românca a ales să lupte şi să câştige un set contra sârboaicei, scor 6-7, 6-3, 3-6, iar asta a costat-o peste câteva zile, atunci când Serena a învins-o pe Simona în finală, scor 6-3, 6-0.
Fissette spune că nu a fost de acord cu eleva sa, dar că Halep nu a putut fi convinsă să recurgă la o stratagemă prin care să-şi scoată din joc cea mai periculoasă rivală: "Îmi amintesc că Simona putea pierde în două seturi, iar Serena ar fi fost aut. Dar ea s-a încăpăţânat să lupte pentru fiecare punct... Bineînţeles că a fost fair-play, dar nu a fost cea mai bună decizie", a spus Wim Fissette într-un interviu acordat jurnaliştilor de la WTA la Singapore.
Wim Fissette, aflat la Singapore săptămâna trecută pentru o întrunire a antrenorilor, a oferit şi un contraexemplu pentru raţionamentul Simonei. Belgianul spune că Kim Clijsters, o altă elevă de-a sa, a fost într-o situaţie asemănătoare în anul 2010 şi a abordat o altă strategie."Kim a avut o preferinţă cu cine să joace în semifinale. Grupa cealaltă era decisă, Kim obţinuse deja calificarea, iar în ultimul meci a pierdut pentru a juca cu o adversară care era pe placul ei. Până la urmă, formatul diferit al Turneului Campioanelor implică şi astfel de strategii".
Meciul la care face referire Wim Fissette este Kim Clijsters - Vera Zvonareva, încheiat cu victoria rusoaicei, scor 6-4, 7-5. Belgianca a evitat-o în acest fel pe Caroline Wozniacki în penultimul act, jucând în schimb cu Samantha Stosur, adversară de care a trecut cu 7-6, 6-1.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu