>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Victoria lui Donald Trump scoate oamenii în stradă: Proteste pentru a treia noapte în mai multe oraşe din Statele Unite - FOTO, VIDEO

Pentru a treia noapte consecutiv, în Statele Unite, au avut loc demonstranţii anti-Trump în marile oraşe, precum şi în campusurile universitare.

Mii de oameni au protestat, vineri seara, la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco şi Portland., relatează mass-media americane. 
Potrivit USA Today, la Miami, mulţimea a blocat pentru scurtă vreme o intersecţie, după un marş pe mai multe artere importante din oraş.
Reprezentanţi ai protestatarilor au declarat că deşi sunt conştienţi că ceea ce spun şi faptul că ies în stradă nu va schimba rezultatul votului la scrutinul prezidenţial, vor să atragă atenţia asupra nemulţumirilor pe care la au la adresa viitorului preşedinte de la Casa Albă şi să sensibilizeze opinia publică în privinţa temelor de campanie ale lui Trump care a cuprins de la la remarci defăimătoare la adresa femeilor, până la ameninţarea constuirii unui zid între Statele Unite şi Mexic pentru a ţine imigranţii afară.În New York, protestatarii anti-Trump s-au adunat în parcul din piaţa Washington şi la turnul Trump, locaţii devenite deje celebre pentru cei care vor să îşi exprime nemulţumirea fată de Donald Trump.
După ce în cursul nopţii de joi spre vineri, Donald Trump a reacţionat la proteste împotriva victoriei sale în alegerile prezidenţiale, postând pe Twitter mesajul: "Acum, manifestanţii profesionişti, incitaţi de media, protestează. Foarte nedrept", după ce-a de-a treia seară de proteste, el şi-a nuanţat afirmaţiile: "Apreciez că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc această ţară grozavă. Ne vom uni cu toţii şi vom fi mândri!"


(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu