>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

VIDEO - FOTO: PUNCT FINAL LA FESTIVALUL CÂNTECULUI POPULAR ROMÂNESC „MARIA LĂTĂREȚU”S-a tras cortina și peste  cea de-a 23-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu” Târgu-Jiu. În ultima seară, juriul a desemnat  marii câștigători. Câteva  zeci de tineri din toate zonele folclorice ale țării au cântat pentru marele trofeu, însă acesta a luat calea Maramureșului. 
Andreea Ghițiu, o frumoasă și talentată tânără din județul Maramureș, a fost declarată marea câștigătoare a acestui festival important. Cuprinsă de emoție, tânăra a mulțumit atât juriului, cât și orchestrei „Doina Gorjului”. Fata a fost felicitată și de maestrul Aurel Blondea, cel care a dirijat orchestra cât timp ea a cântat în concurs. „Noi doi am luat trofeul… ea a cântat și eu doar am ajutat-o. Menirea unui dirijor este să îi ajute în concurs pe toți. Andreea Ghițiu a fost cea mai bună (pe bune) și ne-a… furat trofeul de la Gorj. Au câștigat toți cei ce au reușit să treacă de preselecție, au fost copii extraordinar de talentați, au fost instrumentiști din țară (și de la noi, din Gorj)  ce pot face parte dintr-o orchestră profesionistă… mă bucur pentru Andreea ca și cum ar fi copilul meu!!!!!”, a mărturisit, pe o rețea de socializare, dirijorul Aurel Blondea de la „Doina Gorjului”.  La rândul său, Elise Stan, președintele juriului Festivalului „ Festivalului „Maria Lătărețu”, a declarat: „Pentru mine este o onoare mare să mă aflu la Târgu-Jiu, la unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din România. Misiunea juriului a fost una foarte grea. Acest festival a dat României multe valori. Concurența de anul acesta a fost acerbă, toți și-au dorit să câștige, îi felicit pe toți concurenții, din suflet!”. Bucurie mare a adus în rândul publicului, gorjeanca Roxana Croitoru cea care a câștigat două premii la ediția 2016 a Festivalului „Maria Lătărețu”. Nora Mariei Lătărețu, doamna Ioana Lătărețu i-a înmânat Premiul de excelență in memoriam „Maria Lătărețu”, Roxana câștigând și premiul I la categoria „soliști vocali”. Tot la această categorie a mai câștigat premiul I și Georgiana Necșa din județul Timiș. Ceilalți câ
știgători au fost : la categoria soliști instrumentali, premiul I a fost obținut de Tudor Vîrciu din județul Alba, premiul II de Valentin Precup din Teleorman și de Alexandru Chira din Sălaj, iar premiul III a fost acordat de juriu lui Ștefan Mihalache din Gorj și lui Ionuț Popescu din Olt. Mențiuni au obținut soliștii instrumentiști  Marius Sperniac din Timiș, Ion Pobirci și Cristina Ciortea din Gorj. La categoria soliști vocali, premiul II a fost câștigat de Simona Alexandru din Teleorman și Denisa Bărbat din Alba, iar premiul III a fost adjudecat de Ionuț Cocuși din Ialomița și Florin Mihalache din Caraș-Severin. Mențiunile au fost acordate următorilor soliști vocali: Adriana Soreanu din Gorj, Laurențiu Marian din Neamț și Claudia Colniceanu din Buzău. Juriul a mai acordat și o mențiune specială unui talentat tânăr din județul Mehedinți: Cosmin Bîrlan.
                                                                                      B.Marius Imagine: Ionel Cilica-Deaconu

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu