>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Wilbur Ross a fost nominalizat de Donald Trump pentru funcţia de secretar al Comerţului

Donald Trump, l-a nominalizat pe miliardarul Wilbur Ross pentru funcţia de secretar al Comerţului, a declarat un oficial din cadrul echipei preşedintelui ales informează The Associated Press.
Cu o avere evaluată de Forbes la aproape 3 miliarde de dolari, Ross ar urma să reprezinte interesele companiilor americane, atât în Statele Unite, cât şi în afara ţării. Departamentul său ar urma să joace un rol cheie în îndeplinirea promisiunilor lui Trump în ceea ce priveşte protejarea angajaţilor americani şi confruntarea provocărilor globalizării, fenomen care a fost în special benefic corporaţiilor multinaţionale.
Wilbur Ross, poreclit "Regele falimentelor", pentru investiţiile profitabile făcute în companii cu probleme, a avut un rol important în elaborarea planurilor preşedintelui ales în ceea ce priveşte reducerea de taxe şi dezvoltarea infrastructurii.
Acesta a mai spus că Trump reprezintă o schimbare spre "o direcţie mai puţin politic corectă", adăugând că unul din motivele pentru care îl susţine pe Trump este acela că "este nevoie de o abordare nouă, mai radicală, în ceea ce priveşte guvernarea". Timp de 24 de ani, Ross a lucrat la firma Rothschild, unde s-a specializat pe falimente şi restructurări corporative, iar în anul 2000, şi-a fondat propria firmă, W.L.Ross, investind în fabrici cu probleme din Vestul Mijlociu al Statelor Unite, încercând să obţină profit prin restructurarea acestor firme, inclusiv prin reducerea costurilor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu