>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Zeci de turişti străini au sărbătorit Halloween la Castelul lui Dracula din Pasul Tihuţa

O sută de turişti, dintre care 45 din străinătate, fani ai romanului "Dracula" al lui Bram Stoker, şi-au petrecut noaptea de Halloween la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa, şi au refăcut drumul parcurs de eroul cărţii, Jonathan Harker, informează corespondentul MEDIAFAX.

"Sărbătorim Halloween-ul în acest tărâm legendar al Contelui Dracula. Avem turişti americani, ca de obicei, ei sunt cei mai mari fani ai noştri, dar şi sârbi şi italieni. Programul include un foc de tabără pe ritmuri tradiţionale, continuăm cu Balul Draculiştilor care are în program şi 'Visul lui Dracula', o piesă de teatru tematică. Balul Draculiştilor va ţine până dimineaţă, la cântatul cocoşilor, iar la miezul nopţii oaspeţii vor fi conduşi în cavoul Contelui Dracula pentru a întâlni spiritul contelui. Dintr-un tur foarte amplu pe care turiştii americani în fac pe la noi prin ţară ultima noapte, de de Halloween care este şi cea mai importantă, o petrec în Pasul Tihuţa",
spune Ana-Maria Muscar, directorul Hotelului-Castel Dracula.
Turiştii americani vin în fiecare an în Europa pentru a reface de Halloween, drumul parcurs de Jonathan Harker, eroul romanului "Dracula" care a pornit de la Londra spre castelul lui Dracula din Munţii Bârgăului.
Turiştii fac un tur prin toată ţara, vizitând locuri de care este legat numele Contelui Dracula. Ei au petrecut şi la Hotelul Coroana de Aur din Bistriţa, al cărui nume apare în romanul lui Bram Stoker, hotel în care a poposit avocatul Jonathan Harker, înainte de a pleca spre castelui lui Dracula din Munţii Bârgăului.
Luni seara, turiştii au ajuns la Hotelul Castel Dracula din Pasul Tihuţa, castel inaugurat în 1983 şi construit în stilul unei case medievale, pentru a petrece cea mai înfricoşătoare noapte din an – cea de Halloween.
Oaspeţii lui Dracula au fost întâmpinaţi cu elixirul tinereţii, o băutură specială care se prepară numai în această noapte, după care a început petrecerea de Halloween.
Turiştii, costumaţi special pentru acest eveniment în diferite personaje, de la zombi până la vampiri şi vrăjitoare, şi-au prăjit singuri frigărui la un uriaş foc de tabără, după care au intrat în camerele secrete ale castelului unde au petrecut până în zorii zilei.
Nu a lipsit nici Contelele Dracula care şi-a făcut apariţia după miezul nopţii, ieşind din cavoul de la subsolul castelui pentru a-şi căuta noi suflete pe care să le stăpânescă până la sărbătoarea viitoare.
"Halloween" vine de la "All Hallows Eve" şi înseamnă "Ziua tuturor spiritelor" sau "Ziua tuturor sfinţilor" şi a reprezentat, iniţial, o zi din calendarul catolic dedicată sfinţilor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu