>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

ACCIDENT feroviar în Bulgaria: Bilanţul exploziei a ajuns la 7 morţi/ Cisternele încărcate cu propan erau sigure şi deţinute de o companie românească - Novinite- FOTO, VIDEO


Cel puţin şapte persoane au murit după ce un tren de marfă încărcat cu cisterne cu propan a deraiat în nord-estul Bulgariei, iar apoi a avut loc o explozie, au anunţat serviciile de urgenţă, citate de BBC News online. UPDATE: Cisterne cu propan sunt deţinute de o companie românească şi supuse tuturor verificărilor tehnice, relatează agenţia de presă Novinite.

UPDATE: Bilanţul exploziei a ajuns la şapte morţi
Explozia a distrus gara de la Hitrino, clădiri administrative şi aproximativ 20 de case, a constatat un fotograf AFP. Alte aproximativ 30 de case au fost afectate.
Ministrul bulgar al Sănătăţii, Petar Moskov, a anunţat că 29 de persoane au fost spitalizate, dintre care 9 sunt în stare critică. Alte douăzeci şi trei care prezintă răni mai puţin grave, au fost examinate, a adăugat acesta.aproximativ o mie de locuitori care au rămas în localitatea Hitrino au fost evacuaţi, după o evacuare parţială care a avut loc dimineaţă.
Anterior, agenţia de presă Novinite anunţa că cel puţin cinci persoane au murit după ce un tren de marfă încărcat cu cisterne cu propan, deţinute de o companie românească şi supuse tuturor verificărilor tehnice, a deraiat.
UPDATE: Bilanţul exploziei a ajuns la cinci morţi/ Cisternele erau sigure şi deţinute de o companie românească - Novinite
Operatorul trenului implicat în accident era Bulmarket, o companie privată care deţine licenţă pentru transportul de mărfuri. Firma susţine că nu deţine informaţii despre ce anume a cauzat accidentul.
Stanko Stankov, patronul firmei, a declarat pentru postul public de televiziune bulgar că cisternele, deţinute de o companie românească, au fost suspuse tuturor verificărilor tehnice înainte de fi folosite în reţeaua feroviară bulgară.
"Au fost supuse unei verificări, dovedind o siguranţă de 1000 la sută", a declarat acesta.
Cauza accidentului este nu este deocamdată cunoscută. Nastimir Ananiev, şeful Comsiei de Transport din cadrul Parlamentului bulgar, a spus că viteza sau greşeli tehnice ar fi putut cauza incidentul.
La ora locală 05.40, cisterne cu propan încărcate într-un tren de marfă au explodat după ce acesta a deraiat în apropiere de localitatea Hitrino, în timp ce circula pe linia Ruse-Varna, anunţă agenţia Novinite.
Potrivit agenţiei bulgare de presă BTA, peste 20 de persoane au fost spitalizate prezentând răni şi fracturi după incidentul care a avut loc în oraşul Hitrino.
Localnicii au fost evacuaţi ca măsură de precauţie, a spus un poliţist.
Cel puţin 20 de clădiri au fost distruse în explozie, a declarat şeful departamentului de Pompieri din Bulgaria, Nikolai Nikolov.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu