>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Barack Obama, despre atacurile hackerilor ruşi în campania pentru Casa Albă: I-am spus lui Putin să-i pună capăt/ Ronald Reagan s-ar răsuci în mormânt

Presedintele Barack Obama a declarat, vineri, în ultima sa conferinţă din acest an, că l-a somat pe Vladimir Putin, "să pună capăt" atacurilor cibernetice ce vizau e-mailurile candidaţilor la Casa Albă, înainte de alegerile din SUA.

Potrivit BBC, acest lucru presupune că preşedintele rus ştia despre atacurile hackerilor ruşi, Obama precizând: "Nu se întâmplă mai nimic în Rusia fără ca Vladimir Putin să ştie"
Preşedintele SUA a subliniat că l-a avertizat pe Putin că vor fi consecinţe grave la summitul din China din luna septembrie, dacă atacurile cibernetice nu încetează.
O lună mai târziu, Statele Unite a acuzat Rusia de implicare pentru a compromite procesul democratic în alegeri.
Obama a promis un răspuns "proporţional" cu hacking-ul ce a vizat e-mailurile Partidului Democrat.
El a făcut aceste declaraţii în timpul ultimei sale conferinţe de presă din aceast an şi a lăsat să se înţeleagă că Statele Unite ar putea continua bătălia cibernetică: "Orice ne fac ei nouă, putem să le facem şi noi lor"
Deşi nu l-a nominalizat pe succesorul său, Donald Trump, Obama a declarat că sunt unii republicani care nu conştientizează gravitatea implicării Rusiei în alegerile din Stalele Unite.
De asemenea, Barack Obama şi-a exprimat nedumerirea în ceea ce-i priveşte pe susţinătorii GOP care îl aprobă pe Putin, declarând: "Ronald Reagan s-ar răsuci în mormânt".
El l-a sfătuit pe Trump să sprijine o investigaţie imparţială privind atacurile hackerilor ruşi în timpul campaniei electorale.
La începutul acestei săptămâni, Donald Trump s-a declarat neîncrezător în privinţa concluziilor exprimate în rapoartele serviiciilor secrete americane care suştin că hackerii ruşi l-au favorizat în campanie, calficându-le "ridicole şi motivate politic".
Într-un mesaj postat pe Twitter, Trump a scris: "Vă puteţi imagina că în cazul în care rezultatele alegerilor ar fi fost altele, am încercat să jucăm cartea Rusia/ CIA. Asta poate fi numită teoria conspiraţiei!"(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu