>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DE CE SĂ VOTĂM CU ”CIUMA ROȘIE”


Am decis să mă răzgândesc, până acum ziceam că nu mai votez, dar după o matură chibzuință am luat decizia să votez cu PSD și să încurajez cât mai mulți oameni să facă asta.                                       Să vă explic.O luăm pe rând, ușurel, cu fiecare argument în parte. Începem cu:
Argumentul corupție
Din 1996 încoace am trecut prin 20 de ani de cicluri electorale și am observat următoarea schemă: la toate alegerile ni se spune ”Nu votați PSD, la PSD sunt hoți și corupți, votați cu X, la X nu sunt hoți și corupți, X sunt luminoși și vor să facă bine țării”. În 1996 a fost Emil Constantinesc feat. Convenția Democrată; în 2000 a fost fentă ”votați Iliescu să nu iasă Corneliu Vadim Tudor”, în 2004 a fost Băsescu feat. PDL, în 2008 și 2009 din nou Băsescu feat. PDL, în 2012 a fost iar fentă cu USL, în 2014 a fost Iohannis feat. PNL. De fiecare dată în preajma alegerilor ”ceilalți” ne-au fost prezentați ca fiind mult mai buni și mai curați și mai necorupți decât PSD.   Și de fiecare dată, după câțiva ani, ăia mai curați și mai necorupți decât PSD s-au dovedit la fel de murdari și de corupți ca PSD. Lumea a uitat țepele și furăciunile de pe vremea lui Emil Constantinescu și Convenției Democrate. Dar ne putem aminti chestiile mai recente: Băsescu și PDL. Mărturisesc un amuzament zilnic  citesc  pe Facebook un blogger analist politic Bleen alias Mirel Axinte. Acesta ni-l ridica în slăvi pe Băsescu și lăuda guvernările PDL. Acum bagă pe Facebook minim trei postări pe zi în care nu-l scoate din corupt și hoț pe  același Traian Băsescu. Mă amuză chestia asta și îmi amintește povestea aia cu deșertăciunea deșertăciunilor, totul este deșertăciune. Trist. Deci avem schema repetitivă: votați X pentru că nu sunt corupți ca PSD, peste câțiva ani se dovedește că și X au fost la fel de corupți ca PSD. Concluzie: din punctul de vedere al corupției nu contează pe cine votezi, PSD sau alții, oricare ar fi ei. După ceva vreme se dovedește că de fapt și ăia bunii au fost la fel de răi. Dacă nu mă credeți citiți-l pe Mirel Axinte la dublu – ce scria de Traian Băsescu înainte de 2016, ce scrie acum de Băsescu.
Argumentul ideologic
  Aici îmi vine să râd în hohote. În România nu există ideologie de partid. Adică nu există un set de idei care să genereze programe politice, să existe alternative. Chestia asta cu dezbaterile ideologice este vrăjeală pentru păcăliții sorții și cei care vor să pronunțe cuvinte. Toate partidele politice promit fix aceleași lucruri, în diverse formulări. Pensii, ajutoare sociale, investiții pentru dezvoltare, reducerea deficitului bugetar, să fie bine ca să nu fie rău. Fiecare partid are câțiva ideologi capabili să ventileze niște principii și valori, dar este vorba de un fel de lăutari, niște nebuni cu tichii cu clopoței de pe la mesele feudalilor din vechime: fac și ei niște tumbe să-și amuze stăpânii și să ia ochii mulțimii. În realitate nici nu poate exista vreo ideologie politică în România care să fie pusă în aplicare. Pentru că politicienii din România sunt niște compradori. Știți ce au fost compradorii? Pe vremea când China fusese încălecată de englezi în Războaiele Opiului din secolul al XIX-lea existau niște chinezi care intermediau relațiile cu britanicii. Compradori li se zicea – englezii nu aveau voie să facă comerț direct și erau reprezentați de acești chinezi care acționau în numele lor. Cozi de topor pe românește. Clasa politică actuală din România este lipsită de capacități și resurse pentru implementarea unor proiecte majore pe termen lung. Politicienii de azi sunt reduși la a purta niște dezbateri neo-marxiste lipsite de originalitate, nu există nici un fel de alternativă reală. Nu există ideologii, nu există diferențe, toți promit aceleași lucruri și sunt la fel de incapabili să își respecte promisiunile.PSD
Argumentul economic
Derivă din cele două argumente de mai sus. De fapt vorbim de prezența lipsei argumentului economic: economia României nu este controlată și influențată de clasa politică actuală. Trăim mai bine sau mai rău în funcție de evoluțiile economice din Uniunea Europeană. România este exportatoare de materii prime: resursă umană brută, lemn, petrol și gaze, ceva produse agricole, asigură clientelă pentru produsele corporațiilor – și gata. Profiturile ies din țară, redevențele pentru exploatarea resurselor naturale sunt minime. Clasa politică românească administrează niște resurse financiare reduse – iar bătaia peștelui este cum să fure fiecare din găști mai mult. Până la urmă bunăstarea individuală a cetățenilor României depinde prea puțin de reprezentanții politici. Sigur, se mai aruncă niște pomeni electorale, dar acestea sunt anulate ulterior, când tragi linie tot acolo ajungi. Bunăstarea economică a românilor este dependentă de încadrarea în sistemul Uniunii Europene, iar politicienii români nu au absolut nici un fel de pârghii de control reale sau semnificative.
Argumentul Occident
”PSD ne scoate din lumea occidentală” – adică din UE și NATO, ne dă pe mâna chinezilor și a rușilor. Fals. Nu pleacă nimeni din UE, nici măcar Marea Britanie. Ascultați la mine, Londra dacă chiar voia să plece depunea de mult cererea de ieșire, o tot amână, că luna viitoare, că peste trei luni, că la anul. Nu, Marea Britanie rămâne în UE.                                                                                           Dacă PSD vine la guvernare nu ne dă nimeni afară și nici nu va exista politicianul român care să aibă capacitatea să ne scoată din UE și NATO. Pentru că lipsește argumentarea ideologică care să aibă susținere populară, lipsesc orice fel de capacități economice – orice pas nu spre ieșirea din, dar critic față de UE și NATO va fi sancționat, iar clasa politică actuală din România este lașă și impotentă, incapabilă să propună și îndeplinească vreun proiect propriu. Și nu spun asta pentru că aș vrea ca România să iasă din UE și NATO, spun doar că nu există în acest moment un lider cu o grupare politică în stare să propună așa ceva – cu șanse de realizare. Nebuni care urlă la lună sunt destui, dar nu-i ia nimeni în seamă la modul serios.

Câteva note personale suplimentare
1. Sunt îndrăgostit de DNA. Îmi place când îi văd în cătușe pe gușații impotenți care ne jefuiesc de 27 de ani. Nu mă îmbogățesc, dar mă simt bine. Justiție televizată, ciomagul procurorilor – nu mă interesează, îmi place și mă amuză. DNA face jocuri politice? Mi se rupe, nu mă interesează asta, cât mai mulți guzgani la pușcărie!
2. Îmi plac UE și NATO. Nu există nici un fel de pericol real ca România să iasă din UE și NATO. Populația este amorfă și amorțită, nu are o părere pe temele astea – suntem alături de Germania, Franța, America și restul țărilor ”tari”, atunci e bine, restul sunt chestii complicate. Clasa politică este impotentă, lipsită de resurse și inițiativă – ca niște hamsteri care se învârt în rotița din cușca lor, fericiți că au furat o bucată de morcovel (fără să-și dea seama că morcovelul vine din bunăvoința instanței superioare).
Concluzie generală
Toți sunt la fel de corupți, indiferent de partidele din care provin. Nici un partid nu are programe proprii, bazate pe o viziune ideologică asumată și dusă la îndeplinire. Clasa politică nu are nici o influență reală asupra situației economice. Nu există pericolul să ieșim din UE și NATO. DNA va rămâne o instituție activă și din ce în ce mai puternică.  Dacă ne uităm cu atenție vedem că nu există diferențe majore între partide. Și atunci de ce să votezi cu PSD? Pentru că îi scoate din sărite pe lătrăii care sunt aprioric de partea ”bună” a baricadei. Este ca în cazul dezbaterilor despre viol: se trezesc niște isterici care să zbiere că violul e rău și că toți cei care nu zbiară în cor cu ei ”violul e rău!” sunt de fapt niște susținători mascați ai violului. Nu, violul e rău, s-a stabilit de mult chestia asta, toți o știm. Dar dacă tu strigi mai tare decât mine că violul e rău nu te face mai bun, doar mai isteric. E ca la păcănele, la dublare: roșie-neagră-roșie-neagră, dai în ele și pierzi oricum, că așa e la păcănele, nimeni nu câștigă. Așa și eu: o dau roșie de data asta cu speranța că va câștiga PSD și voi putea să mă amuz citind lamentații isterice. Dar nu se va întâmpla nimic cu adevărat important, nici dacă iese PSD, nici dacă nu iese.                                                                                                               Deci mergem la vot și votăm PSD ca să ajungă Dragnea premier. Nu că ar fi mai bun sau că ar face ceva, dar va produce o emulație de talent și consum de curent electric, vor fi zbierete ca la zidurile Ierihonului și va fi foarte vesel. Să nu ziceți că nu v-am explicat de ce țin cu PSD și voi încuraja pe toată lumea să voteze cu ”ciuma roșie”. Până acum am votat binele și nu a fost bine, acum vreau să votez răul și sunt curios ce va fi.
                                                                                                                                                                                                                                                                             B.Marius

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu