>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, condamnat la 5 ani şi două luni de închisoare. Decizia este definitivă

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost condamnat, vineri, la cinci ani şi două luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că a primit bani de la fostul şef RA-APPS, Georgian Surdu, pentru a-şi trafica influenţa, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost condamnat, vineri, la cinci ani şi două luni de închisoare de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că a primit bani de la fostul şef RA-APPS, Georgian Surdu, pentru a îşi trafica influenţa.
Decizia este definitivă.
În octombrie 2015, Cristinel Bîgiu a fost trimis în judecată alături de fostul director al RA-APPS, Gabriel Surdu. Potrivit DNA, fostul director al Regiei Autonome-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Gabriel Surdu, a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, pentru trafic de influenţă.
Procurorii susţineau că, în august 2013, Gabriel Surdu i-a oferit preşedintelui CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, suma de 3.894.301,91 lei, mai exact 878.222,47 euro, reprezentând 8% din valoarea unui contract în valoare de aproape 11 milioane de euro, având ca obiect "Proiectarea şi execuţia modernizării drumurilor de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, judeţul Buzău", urmând ca suma de bani să fie dată în mai multe tranşe, la momentul efectuării plăţilor către societatea executantă.
În aceeaşi lună, Surdu i-a remis, susţineau procurorii, printr-un intermediar, lui Bîgiu, drept primă tranşă, suma de 75.000 de euro, pentru a interveni pe lângă primarul unei comune din judeţul Buzău, în vederea atribuirii contractului de lucrări respectiv.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu