>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, cere demisia sau demiterea ministrului Culturii, Corina Şuteu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cere demisia sau demiterea ministrului Culturii, Corina Şuteu, ca urmare a gestionării incorecte a dosarului privind includerea pe lista UNESCO a Pelerinajului de la Şumuleu Ciuc.

El a subliniat faptul că, până în acest moment, nu s-a întâmplat niciodată în istoria UNESCO ca un stat să acţioneze împotriva propriului dosar. În opinia sa, este de neînţeles faptul că, într-o zi, Papa Francisc este invitat în România, iar a doua zi o autoritate a statului refuză includerea celui mai mare pelerinaj catolic pe lista patrimoniului UNESCO şi recunoaşterea, protecţia internaţională a acestuia.
''Săptămâna trecută, în cadrul întrunirii din Etiopia, România a acţionat împotriva propriei propuneri. A convins reprezentanţii altor trei state - Cipru, Mexic şi Austria, care s-au pronunţat în defavoarea dosarului, iar în urma acestor intervenţii comisia a respins iniţiativa de includere a Pelerinajului de la Şumuleu Ciuc pe lista Patrimoniului cultural imaterial al umanităţii UNESCO. Este inadmisibil. Prin acest gest, mesajul pe care îl transmite statul român este că nu vrea să accepte nimic care nu are origini româneşti sau ortodoxe. Nu ar fi fost nicio tragedie dacă reprezentantul statului român şi-ar fi susţinut propriul dosar şi prin acest gest să demonstrez un act de normalitate comunităţii romano-catolice şi maghiarilor din Transilvania. În aceste condiţii, solicit demisia sau demiterea ministrului Culturii'', a declarat luni liderul UDMR, Kelemen Hunor, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii remis MEDIAFAX.
''S-a dovedit, din nou, că nu putem conta decât pe noi înşine. Duminică se va vedea dacă vom avea o reprezentare puternică în Parlament prin care să milităm pentru valorile noastre'', a conchis preşedintele UDMR.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu