>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Municipiul Târgu-Jiu, în straie luminoase de sărbătoare


 Peste 7.000 de gorjeni au luat parte la aprinderea  iluminatul festiv de sărbători, care a fost acționat la Târgu-Jiu de artistul Nicu Covaci, liderul formației Phoenix, în calitate de invitat special al evenimentului de la 1 decembrie, eveniment care a avut loc in Piața Prefecturii Gorj. După  ce au admirat fascinația luminilor viu colorate  ce cuprind zona și transformă municipiul Târgu  Jiu într-o lume de basm, specifică sărbătorilor de iarnă, și  creează  celor care le admiră  o stare de feerie, de liniște și bună  dispoziție, iubitorii  muzicii  celei mai apreciate și legendare formații din România, din toate timpurile, au petrecut - în ciuda gerului care a creat probleme și instrumentelor și a pricinuit o mică întârziere la  derularea spectacolului -  până noaptea târziu.                                                                                         La anul, formația Phoenix va împlini 55 de ani de existență.
                                                                                                                                                                                                      Surpriză  pentru Nicu Covaci, făcută de autoritățile  din  Târgu  Jiu
                                                                                                                                                                   
Autoritățile locale ale municipiului Târgu-Jiu și reprezentanții CJCPCT Gorj  i-au pregătit  o  surpriză  artistului Nicu Covaci, veteranul trupei  rock  Phoenix. Surpriza,  care l-a încântat până la lacrimi, a avut loc ieri 1 decembrie 2016, în salala Florin Isuf,  patronată de CJCPCT Gorj, acolo  unde a  fost organizată  o inedită  expoziție  fotografică-document.  La care au fost expuse imagini de la un concert al formației Phoenix din 1977, susținut la Craiova. Evenimentul  surpriză pregătit de autorități pentru artistul Nicu Covaci, liderul Phoenix, a fost realizat la Târgu-Jiu cu ocazia  concertului desfășurat cu ocazia sărbătorii naționale și a aprinderi iluminatului festiv de sărbători. Expoziția a cuprins fotografiile realizate în anul 1977, de Victor Boldîr, la un concert suținut în Craiova de Phoenix. Manifestarea de la Târgu-Jiu a fost organizată de artistul fotograf Teodor Dădălău și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. La vederea imaginilor, Nicu Covaci a fost extrem de încântat și emoționat: „O surpriză extraordinară această expoziție! Fotografiile sunt incredibile! M-ați dat gata! O să o țin minte multă vreme de acum încolo! Sunt onorat să fiu astfel primit aici, la Târgu-Jiu. (…) Sprijin tineretul talentat al țării, căci muzica s-a industrializat și mulți tineri sunt dați la o parte. Vreau să fac un centru pentru tineri în București, dar

și în Spania. Un centru cultural. (…) Este o bucurie să fiu aici, în orașul lui Brâncuși. Eu făcând artele plastice, îl idolatrizam pe Constantin Brâncuși! Am tresărit când i-am văzut portretul aici. Brâncuși a rămas și va fi mereu în sufletul meu. (…) Mesajul meu pentru gorjeni, de Ziua Națională, este acesta: oameni buni, treziți-vă! Găsiți-vă  șira spinării, învățați să spuneți nu!”, a spus Nicu Covaci.                                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                                                                                 Ionel Cilica-DEACONU

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu