>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Procurorul general, despre afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă din înregistrarea video: "Oricine poate declara ce crede de cuviinţă, cu condiţia să fie decent şi legal"

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, referitor la înregistrarea cu fostul deputat Sebastian Ghiţă difuzată miercuri, că "oricine poate declara în spaţiul public ceea ce crede de cuviinţă, cu condiţia să fie decent şi să fie legal".

"Sunt nişte dosare care privesc această persoană şi oricine poate declara în spaţiul public ceea ce crede de cuviinţă, cu condiţia să fie decent şi să fie legal"
, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr.
Fostul parlamentar a declarat, într-o înregistrare difuzată miercuri de televiziunea deţinută de el, România Tv, că a cunoscut-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef DNA, în sediile SRI, la K2, K4 şi T14, şi că s-ar fi întâlnit cu aceasta de "minim 2 ori pe săptămână încă din 2010 până în 2014".
"Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 şi T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi", a declarat Sebastian Ghiţă.Jurnaliştii de la România TV susţin că fostul deputat a lăsat caseta cu înregistrarea în redacţia televiziunii în urmă cu o săptămână.
Totodată, Sebastian Ghiţă a precizat că a participat la o petrecere la Sinaia alături de procurorul-şef DNA şi de Vasile Dîncu.
"Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă îşi mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dîncu şi cu mine şi chefuiam cu lăutarii şi cântam «La Chilia în port», varianta pentru statul de drept", a mai spus Ghiţă în înregistrare.
Fostul deputat spune că are dovezi că mailul cucuveauamov@gmail.com aparţine Laurei Codruţa Kovesi.
"Aceste mailuri există, pot fi expertizate electronic, nu sunt doar tipărite pe hârtie şi cred că atunci când într-un astfel de mail, lângă adresa doamnei Kovesi, cucuveaua mov, vedem şi adresa consilierei sale apropiate, Dana Tiţian, începem să ne gândim de două ori dacă nu cumva mailul este al doamnei Kovesi. Dar când ne uităm pe un alt document, un document care arată ce s-a întâmplat în acel dosar şi ne arată o chestiune fără putere de tăgadă -seriile banilor banconotelor în flagrantul de la Realitatea. Au fost transmise de către mine pe acest mail doamnei Kovesi şi aceste serii pot fi foarte uşor verificate de către oricine în dosarul care s-a aflat pe rolul instanţelor. Nu mai poate să spună nimeni, nici măcar doamna Kovesi că dânsa nu folosea acest mail, cucuveaua mov, că Dana Tiţian nu era consiliera dânsei şi că nu au fost persoanele care au condus ostilităţile în dosarul Realitatea Media", a mai precizat Sebastian Ghiţă.
La finalul lunii septembrie, Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţinea că, împreună cu mai mulţi demnitari, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Acesta spunea că şefa DNA avea cunoştinţă de ce se întâmpă şi că a ajutat-o pe Kovesi din prietenie pentru că atunci avea o relaţie apropiată. Ulterior, Laura Codruţa Kovesi a declarat că nu va fi niciodată prietenă cu Sebastian Ghiţă, ceea ce a adus în scenă “cucuveaua mov”. Sebastan Ghiţă a ieşit din nou public şi a declarat că şefa DNA i-ar fi trimis mesaje de pe un mail secret: cucuveauamov@gmail.com.
"Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită cucuveauamov@gmail.com. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dansa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenţa dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat", a spus Ghiţă la acea vreme.
Cât priveşte legăturile dintre Sebastian Ghiţă şi Laura Codruţa Kovesi, Victor Ponta a declarat la începutul lunii octombrie că prima dată când a întâlnit-o pe Laura Codruţa Kovesi a fost în anul 2011, într-o podgorie pe care Sebastian Ghiţă o deţinea la acea vreme între Ploieşti şi Mizil.
„Prima dată în viaţa mea când m-am întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiţă, nu acasă, (...) nu ştiu dacă mai are, avea o podgorie între Ploieşti şi Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi, în 2011, în mod informal. Sunt lucruri pe care le-am trăit, dar care nu cred, după ce ai avut o funcţie importantă, să le mai spui, pentru că sunt lucruri personale. Categoric confirm. Cred că, în 2011, domnul Ghiţă era mai prieten cu doamna Kovesi decât era cu mine, fiind acolo, la podgorie”, a spus Victor Ponta la Antena 3.
Tot în înregistrarea difuzată miercuri, fostul deputat susţine că a fost presat să facă un denunţ împotriva actualului lider PSD, Liviu Dragnea.
"Ceea ce se întâmplă astăzi în România este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim-ministru. În ultima perioadă, am fost şi eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea mai am o şansă. Ni s-a spus că, dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi o să mă întâlnesc cu toţi la închisoare", a mai spus Sebastian Ghiţă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu