>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Socialiştii moldoveni se pronunţă, printr-o rezoluţie, pentru denunţarea Acordului de Asociere cu UE

Socialiştii din Republica Moldova, care au adoptat, în cadrul unui congres PSRM când a fost ales noul preşedinte al formaţiunii, o rezoluţie prin care se pronunţă categoric împotriva prezenţei NATO pe teritoriul ţării, propun denunţarea Acordului de Asociere cu UE şi cer interzicerea ideologiei unionismului.
Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Partidului Socialiştilor în cadrul celui de-al XIV-lea Congres extraordinar al formaţiunii care a avut loc duminică, 18 decembrie, relatează Timpul.md.
În cadrul evenimentului, socialiştii au adoptat o rezoluţie care presupune paşii care urmează să fie realizaţi de conducerea partidului începând cu anul 2017, potrivit Deschide.md, care prezintă documentul în întregime.
În textul rezoluţiei se menţionează că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) se pronunţă împotriva prezenţei NATO pe teritoriul acestei ţări.
"PSRM îl susţine pe preşedintele Moldovei în intenţiile acestuia de a obţine semnarea, cu participarea Rusiei, SUA, UE şi Chinei, a unui Pact multilateral privind garantarea statutului de neutralitate al Moldovei. PSRM se pronunţă categoric împotriva prezenţei NATO sub orice formă pe teritoriul Republicii Moldova", este specificat în rezoluţie.
PSRM s-a exprimat, de asemenea, în favoarea denunţării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică (UEEA).
"PSRM este adeptul aderării Moldovei la Uniunea Economică Euroasiatică şi denunţarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. PSRM consideră că doar în componenţa UEEA este posibilă revenirea integrală a produselor moldoveneşti pe piaţa euroasiatică, pot fi încheiate acorduri privind preţurile la gaze pe termen lung pentru Moldova şi pot fi obţinute garanţii pentru aflarea migranţilor muncitori moldoveni pe teritoriul Rusiei şi altor ţări UEEA. Doar în cadrul UEEA este posibilă restabilirea legăturilor economice, relansarea industriei Moldovei şi crearea a zeci de mii de locuri de muncă bine plătite pe teritoriul ţării noastre", se mai menţionează în text.
Socialiştii au mai cerut, potrivit textului rezoluţiei, "interzicerea ideologiei unionismului şi a organizaţiilor care se pronunţă pentru lichidarea statalităţii moldoveneşti".
"PSRM se declară un susţinător al statalităţii Republicii Moldova, cere interzicerea ideologiei unionismului şi a organizaţiilor care se pronunţă pentru lichidarea statalităţii moldoveneşti. PSRM susţine reîntroducerea în curricula şcolară a disciplinei „Istoria Moldovei”. PSRM sprijină ferm cursul spre neutralitatea Moldovei", se menţionează în text.(Mediafax)

Postat în:: ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu