>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cel puţin 90 de morţi, după ce forţele aeriene nigeriene au atacat din greşeală o tabără de refugiaţi

Cel puţin 90 de persoane, majoritatea femei şi copii, au murit după ce forţele aeriene nigeriene au bombardat din greşeală o tabără de refugiaţi din nord-estul ţării, care au fugit de violenţele comise de Boko Haram, potrivit ultimului bilanţ al organizaţiei Medici Fără Frontiere, scrie Le Figaro.

"Aproximativ 90 de persoane au fost ucise după ce un avion al armatei nigeriene (...) a lansat două bombe în mijlocul oraşului Rann, unde se adăpostesc mii de persoane strămutate"
, a anunţat organizaţia Medici Fără Frontiere într-un comunicat publicat vineri.

"În momentul atacului, o operaţiune de distribuire de ajutoare era în curs", a mai transmis organizaţia.
Un avion militar nigerian a bombardat din greşeală o tabără de refugiaţi din regiunea Borno, în nord-estul Nigeriei, bilanţul victimelor anunţat iniţial fiind de cel puţin 52 de morţi. Atacul a avut loc în timpul operaţiunilor militare desfăşurate de armata nigeriană împotriva grupării teroriste Boko Haram, afiliată reţelei extremiste Stat Islamic.
Crucea Roşie a comunicat că şase angajaţi ai organizaţiei umanitare au decedat în urma atacului aerian, iar peste zece au fost răniţi.
Potrivit organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF), cele mai multe victime erau persoane care se refugiaseră din zone vizate de atacurile grupării teroriste Boko Haram.
Generalul Rabe Abubakar, un purtător de cuvânt al forţelor militare nigeriene, a declarat că atacul "deşi regretabil, nu a fost niciodată intenţionat", precizând că forţele nigeriene au acţionat pentru a elimina mai mulţi militanţi Boko Haram aflaţi în apropiere de tabăra de refugiaţi de la Rann.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu