>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump are programată o discuţie telefonică sâmbătă cu Vladimir Putin

Preşedintele american, Donald Trump, şi preşedintele rus, Vladimir Putin, au programată o conversaţie telefonică sâmbătă, aceasta urmând să fie prima lor discuţie de când Trump a preluat mandatul, a declarat pentru CNN un oficial din cadrul Administraţiei.

Donald Trump a promis să aibă relaţii mai bune cu Rusia decât predecesorul său.
Luna aceasta, el a sugerat că va ridica sancţiunile impuse Rusiei de Administraţia Obama dacă Kremlinul ajută Statele Unite în lupta împotriva teroriştilor.
În mesajul de Anul Nou, Putin l-a felicitat pe Trump şi şi-a exprimat speranţa că cele două ţări vor putea să "interacţioneze în arena internaţională la un nivel cu totul nou".
"Provocările globale şi regionale majore cu care s-au confruntat ţările noastre în ultimii ani confirmă în mod clar că relaţiile Rusia-SUA reprezintă un factor important în asigurarea stabilităţii şi securităţii în lumea modernă", a spus Putin.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut în această săptămână "restabilirea relaţiilor normale" dintre Rusia şi Statele Unite sub Administraţia Trump.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat apoi, pentru agenţia de presă Tass, că Putin şi Trump intenţionează să aibă sâmbătă o discuţie telefonică.
"Da, confirm acest lucru", a spus Peskov.
Trump a declarat joi, într-un interviu acordat Fox News, că plănuieşte să poarte o discuţie telefonică cu Putin în zilele care urmează.
"El (n.r. Putin) m-a sunat după ce am câştigat, dar nu am avut o discuţie, însă înţeleg că vom avea o discuţie în curând", a spus Trump.
Liderul american a mai spus că ar fi benefic pentru Washington şi Moscova să se îmbunătăţească relaţiile.
"Nu-l ştiu pe Putin, dar dacă ne putem înţelege cu Rusia, este extraordinar, este bine pentru Rusia, este bine pentru noi", a spus Trump. "Mergem împreună şi distrugem Stat Islamic", a mai precizat Trump (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu