>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump, comparat cu Nicolae Ceauşescu. Ministrul britanic de Externe, susţine vizita lui Trump la Londra, aşa cum a fost primit de regină şi fostul dictator român


"Din câte ştiu, atât Nicolae Ceauşescu cât şi Robert Mugabe (n.r. preşedintele Republicii Zimbabwe) au fost primiţi în vizită de Majestatea Sa, şi cred că majoritatea membrilor Camerei vor recunoaşte că este datoria noastră (...) să facem acum pregătirile pentru a-l primi pe prietenul nostru, pe partenerul nostru şi liderul celei mai vechi şi importante democraţii şi cel mai important aliat pe care-l avem",
a spus Johnson, citat de the Independent.
Ministrul britanic de Externe a respins însă unele comparaţii ale parlamentarilor dintre Donald Trump şi Hiltler.
"Mi se pare dezagreabil să faci comparaţii între liderul ales al unei mari democraţii şi tiranii din anii '30".
Mii de oameni s-au adunat în capitala britanică, Londra, pentru a protesta faţă de ordinul executiv privind imigraţia şi primirea refugiaţilor semnat de preşedintele american, Donald Trump.
Peste 1,3 milioane de britanici au semnat, potrivit datelor existente luni seară, o petiţie adresată Parlamentului prin care cer interzicerea vizitei lui Donald Trump pentru a se evita o situaţie ofensatoare pentru regina Elizabeth, relata luni site-ul agenţiei Reuters.
Potrivit publicaţiei The Sunday Times, între Londra şi Washington ar fi apărut tensiuni, deoarece Donald Trump, care contestaă teoria încălzirii globale, ar refuza o întrevedere cu prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, pentru a nu asculta ideile acestuia despre schimbările climatice.
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat luni seară, pe fondul polemicilor, că menţine invitaţia pentru vizita de stat adresată preşedintelui SUA, Donald Trump.
Boris Johnson a declarat că Donald Trump este "un prieten şi un partener" al Marii Britanii, în contextul în care disputa generată de decretul antiimigraţie al preşedintelui SUA s-a intensificat, iar premierul Theresa May s-a confruntat cu acuzaţii că ar fi ştiut în avans despre această măsură.
În cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri care a avut loc în Camera Comunelor, Johnson a spus că nu este bine ca Trump să fie "demonizat" pentru introducerea acestei restricţii pe teritoriul SUA care îi vizează pe cetăţenii din şapte state majoritar musulmane.
Johnson a refuzat să răspundă la întrebarea care i-a fost adresată de trei ori dacă preşedintele SUA i-ar fi spus premierului britanic că va introduce aceste restricţii când s-au întâlnit vinerea trecută şi dacă aceasta a adus vreo critică acestei măsuri. Ministrul britanic de Externe a evitat întrebarea de fiecare dată, insistând că nu va dezvălui conţinutul "conversaţiilor confidenţaile" de la Casa Albă.
În timp ce Johnson a spus în Camera Comunelor că este de părere că noţiunea de discriminare pe bază de naţionalitate "dezbinătoare şi greşită", mai mulţi parlamentarii britanici l-au criticat pe el şi pe premierul May că nu s-au pronunţat mai puternic împotriva acestei măsuri, aşa cum au făcut-o alţi lideri mondiali.
Johnson a mai spus că Trump "latră mai mult decât muşcă".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu