>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Eugen Nicolicea, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, despre referendum: E dreptul constituţional al lui Iohannis, dar îl copiază pe Băsescu

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat luni pentru MEDIAFAX că declanşarea unui referedum reprezintă dreptul constituţional al şefului statului, el arătând că maniera de a face acest demers este ''copiată'' de la fostul preşedinte Traian Băsescu.

Solicitat să comenteze anunţul făcut luni seara de preşedintele Iohannis privind declanşarea referendumului naţional pe tema modificărilor pe care Guvernul Grideanu intenţionează să le aducă legislaţiei penale, Nicolicea a răspuns: ''În regulă. Este un drept constituţional, dar ca manieră de lucru - este o copie a lui Traian Băsescu''.
El a arătat că Iohannis nu speră să obţină nimic de pe urma acestui referendum, dar îşi va face campanie electorală participând la promovarea acestuia.
''Nu speră să obţină absolut nimic, el ştie sigur că prin asta îşi face un fel de campanie electorală'', a concluzionat social-democratul.
El a susţinut că preşedintele Iohannis va încălca recomandările Comisiei de la Veneţia, care interzic participarea la campanie.
''De data asta se va vedea că încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia cu privire la materia referendară, şi anume cel care vrea să afle părerea poporului sau a cetăţenilor, respectiv preşedintele sau un primar când întreabă locuitorii, este obligat să nu se implice în campanie. Adică, dacă vrei să afli părerea nealterată a cuiva nu trebuie să-i spui că răspunsul pe care trebuie să ţl dai este ăsta de ţi-l spun eu. Va arăta întregii Europe că e gata să încalce şi recomandările Comsiiei de la Veneţia, nu numai Constituţia, şi se va implica în această campanie de promovare a referendumului'', a concluzionat Nicolicea.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu