>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Grindeanu le-a convocat la aeroport pe Shhaideh şi Carmen Dan. Raport după incendiul din Bamboo

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit duminică, la întoarcerea din SUA, în incinta Aeroportului Henri Coandă cu vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şeful Executivului cerând un raport asupra măsurilor luate şi a celor preconizate după incendiul din Bamboo.

''Prim-ministrul Sorin Grindeanu s-a întâlnit astăzi, 22 ianuarie 2017, în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă cu vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru a i se prezenta situaţia la zi cu privire la cele mai importante evenimente care au avut loc între 18 şi 22 ianuarie, perioadă în care conducerea operativă în cadrul Guvernului a fost realizată de către vicepremierul Sevil Shhaideh'
', a informat Guvernul prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.
Potrivit sursei citate, prim-ministrul ''s-a interesat îndeaproape'' despre cum a decurs Planul Roşu de Intervenţie care a fost activat în urma incendiului de la Clubul Bamboo din Capitală şi a cerut detalii legate de starea de sănătate a persoanelor care au avut nevoie de spitalizare în urma tragediei.
El a fost informat cu privire la măsura dispusă de Ministerul Afacerilor Interne prin care, în perioada 21-30 ianuarie 2017, conducerile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene Bucureşti/ Ilfov vor desfăşura acţiuni de recunoaştere şi acţiuni de control la obiective/ operatori economici ce desfăşoară activităţi cu public numeros - cluburi şi discoteci - conform Planului elaborat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, prim-ministrul a primit detalii şi cu privire la cele 162 controale desfăşurate în această noapte la operatori economici din categoria menţionată, unde au fost aplicate 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.
''În acest context, prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut întocmirea unui raport scris cu privire la toate măsurile care au fost luate şi care urmează a fi dispuse şi a subliniat nevoia ca toate structurile MAI care sunt implicate în ancheta deschisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti să acorde tot sprijinul necesar astfel încât aflarea adevărului să se facă în cel mai scurt timp'', se mai arată în comunicat, potrivit căruia ''şi pe această cale, prim-ministrul a transmis mulţumiri celor 260 de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului, personalului medical şi tuturor acelora care au depus eforturi pentru salvarea vieţilor celor afectaţi de incendiu''.
''Este obligatoriu să luăm absolut toate măsurile necesare astfel încât istoria să nu se mai repete şi adevărul să iasă la lumină'', a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu.
Premierul a participat alături de liderul PSD, Liviu Dragnea, la evenimentele din cadrul săptămânii învestirii preşedintelui Donald Trump.
Aproximativ o mie de oameni s-au strâns, duminică, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor. Numărul protestatarilor este în creştere, aceştia urmând să se îndrepte către Palatul Victoria.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu