>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Hackerul român "Guccifer" pune la îndoială acuzaţiile Administraţiei Obama privind presupusele imixtiuni ruse în alegerile din SUA

Hackerul român Marcel Lehel Lazăr, cunoscut drept "Guccifer", pune la îndoială acuzaţiile Administraţiei Obama privind orchestrarea de către Moscova a atacurilor cibernetice ce au vizat Partidul Democrat în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016, informează site-ul postului Fox News.

Lazăr, care este închis în România, a acordat la finalul lunii decembrie un interviu producătorului executiv al Fox News, Pamela Browne. Hackerul a sugerat că acuzaţiile Administraţiei Obama în acest sens fac parte dintr-un "fals război cibernetic".
"Americanii sunt înnebuniţi de acest lucru cu Rusia şi de această idee că ruşii invadează Statele Unite", a declarat Lazăr, care a sugerat că acuzaţiile sunt exagerate din cauza mentalităţii specifice Războiului Rece. "Este o nebunie (...) ştii este vorba de isterie", a adăugat hackerul.
Lazăr, care a fost găsit vinovat de comiterea unor atacuri cibernetice şi hărţuirea unor persoane publice, a fost condamnat la închisoare atât în România, cât şi în Statele Unite. Hackerul, care este închis în România, urmează să fie eliberat din penitenciar în anul 2019, urmând să fie apoi extrădat în Statele Unite.
Hackerul român a fost cel care a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de e-mail pe durata mandatului de secretar de Stat şi a fost condamnat, pe 1 septembrie 2016, la 52 de luni de închisoare în Statele Unite. Marcel Lehel Lazar a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 şi a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzaţiile de furt de identitate şi acces neautorizat asupra unor computere.
Lazăr a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebrităţi, directori de afaceri şi personaje politice precum Sidney Blumenthal, un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail, confidenţi ai fostului preşedinte George W. Bush şi fostul secretar de stat Colin L. Powell. După ce a avut acces la conturile de email ale victimelor şi a aplicat diferite tactici inclusiv fraudă, furt de identitate şi hărţuire, Lazăr ar fi predat mass-media documentele furate.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu