>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Igor Dodon: "După următoarele alegeri, PSRM va câştiga majoritatea şi voi anula Acordul de Asociere cu UE"

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, la conferinţa de presă la care a participat alături de preşedintele rus, Vladimir Putin, că "după următoarele alegeri parlamentare, Partidul Soclialiştilor (PSRM) va câştiga majoritatea în Parlament", iar el va anula Acordul de Asociere cu UE.

Potrivit lui Dodon, acordul semnat de Republica Moldova şi UE nu a adus niciun beneficiu ţării ci din contră, Republica Moldova a pierdut piaţa rusă, relatează Publika.md.
"Am declarat de multe ori că sunt împotriva semnării acestui Acord de Asociere cu UE. Cred că acest Acord nu a adus niciun beneficiu pentru R. Moldova. Am pierdut piaţa rusă, dar totodată, volumul de export pe piaţa europeană a scăzut. Nu am obţinut nimic. După următoarele alegeri parlamentare, PSRM va câştiga majoritatea în Parlament şi voi anula acest Acord", a declarat preşedintele Igor Dodon.
"Noi înţelegem realităţile geopolitice la etapa actuală, înţelegem că sunt aplicate acorduri pe care R.Moldova le-a semnat cu UE şi considerăm că au fost semnate în grabă, în 2014, şi optăm pentru noi acorduri”, a subliniat Igor Dodon, citat de publicaţia online RIA Novosti, scrie Radio Chişinău.
Republica Moldova a semnat cu UE, în iunie 2014, Acordul de Asociere, implicit pe cel de Liber Schimb Aprofundat şi Curpinzător, iar după ratificarea acestora relaţiile dintre Chişinău şi Moscova s-au înrăutăţit.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu