>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Legătură video live, UVT - Stația Spațială InternaționalăUniversitatea de Vest din Timișoara a pregătit pentru astăzi
, 24 ianuarie, un eveniment special pentru profesorii și elevii din preuniversitar. Aceștia pot participa la o întâlnire virtuală în direct cu astronautul Agenției Spațiale Europene, Thomas Pesquet, care se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Legătura video se va stabili atât cu România, la UVT, cât și cu alte două țări participante, Irlanda și Portugalia, iar Thomas Pesquet va răspunde și la întrebările adresate de profesori.
Evenimentul va începe la ora 13:30, cu prezentări din partea reprezentanților Agenției Spațiale Române (ROSA), ESERO România, Agenției Spațiale Europene și Universității de Vest din Timișoara.
În plus, cosmonautul român, Dumitru Dorin Prunariu, va susține o prezentare despre rolul pe care îl joacă spațiu în viața noastră cotidiană.
„Venim în întâmpinarea elevilor cu evenimente care să le deschidă apetitul pentru știință. Este important să le transmitem copiilor că științele exacte sunt extrem de interesante și îți pot aduce satisfacții deosebite. Ne bucurăm să îi vom avea lângă noi pe Dumitru Prunariu și Thomas Pesquet. Interacțiunea elevilor cu aceștia este în măsură să le deschidă noi perspective asupra traseului lor educațional și profesional”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
Întâlnirea cu Thomas Pesquet se va desfășura în intervalul 17:45 – 18:05.

Evenimentul este organizat de Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială România și ROSA, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara. Acesta va fi transmis live pe site-ul ESA, pe site-ul Universității de Vest din Timișoara, www.uvt.ro, și pe www.esero.ro.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu