>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Liviu Dragnea: Noua Comisie SRI să-l audieze pe Hellvig pentru clarificarea suspendării lui Coldea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că noua Comisie de control parlamentar al SRI, care se va constitui luni, după votul plenului reunit al Parlamentului, trebuie să-l cheme la audieri pe directorul SRI, Eduard Hellvig, pentru clarificărea suspendării generalului Florian Coldea.

„S-a discutat dacă noua Comisie SRI ar trebui să ancheteze aceste lucruri (suspendarea generalului Florian Coldea, n.r.). După părerea mea, noua Comisie SRI trebuie să facă acest lucru, să-l cheme audieri pe Eduard Hellvig. Cred că şi el doreşte (...) O audiere fără patimă, făcută serios, este în beneficiul tuturor, şi al SRI, şi al Parlamentului, şi a opiniei publice”
, a spus Dragnea, la Antena 3.
El a opinat că, la aceste audieri, Hellvig va avea posibilitatea ca, într-un mediu oficial, instituţional, să răspundă la întrebări şi să lămurească multe lucruri care trebuie lămurite.
„Instituţia e mult prea importantă, pentru că este vorba despre credibilitatea SRI, unde lucrează oameni profesionişti. O audiere civilizată, fără patimă, dar foarte serioasă, este necesară”, a mai spus Dragnea.
El a precizat că luni plenul reunit va vota constituirea Comisiei de control parlamentar al SRI, dar şi al SIE.
Adjunctul SRI, Florian Coldea, a fost suspendat din funcţie în urmă cu câteva zile după dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă. Fostul parlamentar a vorbit, în mai multe înregistrări difuzate de România TV, despre relaţia sa cu Coldea, vacanţele petrecute împreună cu familia acestuia dar şi cum s-a întâlnit foarte des, în sediile SRI, cu Laura Codruţa Kovesi.
Singura reacţie a SRI pe tema informaţiilor transmise de Ghiţă a fost când instituţia a anunţat că se fac verificări pe tema celor semnalate de fostul deputat, pe parcursul anchetei Florian Coldea fiind suspendat din funcţia de prim-adjunct al directorului SRI. Atribuţiile lui Coldea au fost preluate de Eduard Hellvig.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu