>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Peste o mie de persoane protestează în Capitală faţă de proiectele de OUG privind graţierea şi codurile penale/ Circulaţia, blocată de protestatari. Klaus Iohannis a ajuns la protestul din centrul Capitalei

Peste o mie de oameni s-au strâns, duminică, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor. Numărul protestatarilor este în creştere, aceştia urmând să se îndrepte către Palatul Victoria.

Update 18.26
 Preşedintele României a ajuns în Piaţa Universităţii, unde s-au strâns mii de oameni care protestează faţă de proiectele de ordonanţă privind justiţia.
Update 18.17 Circulaţia din centrul Capitalei, blocată de protestatari. Oamenii merg spre Guvern
Peste o mie de persoane care s-au strâns în Piaţa Universităţii din Capitală au blocat circulaţia pe ambele sensuri în zonă, aceştia îndreptându-se către sediul Guvernului. Protestatarii sunt nemulţumiţi de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi codurile penale.
Ştire 17.58 "Protestez faţă de legile amnistiei şi graţierii, ordonanţelor. În primzl rând, sunt luate pe fugă, prin OUG şi nu prin Parlament şi nu consider că este normal să fie amnistiate anumite persoane.Cu siguranţă sunt în folosul politicieni. Guvernanţii să guverneze pentru oameni nu pentru ei", spune Horatiu.
"Prostestez faţa de încălcării democraţiei şi a libertăţii pe care am câştigat-o cu atâta durere şi după atâţia ani de comunism. Nu aşa se dau propuneri legislative, astea sunt, evident, nişte propuneri date cu dedicaţie. Sunt doar pentru oamenii penali, unii în puşcărie, alţii care urmează să meargă în puşcărie. Nu asta este libertatea şi democraţia de pe care am câştigat-o şi visat-o. Suntm în pragul de a o pierde. Democraţia nu este un bun care o să rămână ai noştri dacă nu o protejăm. Aşteptările mele sunt exact alea pe care le au scris în proiectele de guvernare, dacă au promis trei mii de spitale si de sipensare şi de şcoli, să le facă", a declarat Loredana.
"Protestez pentru democraţie şi împotriva celor două proiecte. Nu se face peste noapte şi nu se minte pentru aşa ceva. Oricine vrea şi poate să se informeze câtuşi de puţin îşi dă seama. Imediat. Manipulările sunt simple, prind", susţine un participant la protest.
"Protestez pentru legile care se dau numai în folosul politicienilor. Nu se dă nimic să ne dezvoltăm pe 10-15-20 de ani. Vor să îi graţieze pe toţi care au furat. Legea graţierii e făcută în favoarea lor. Cică sunt puşcăriile pline. Pai cât să graţieze că să fie goale. Suntem cu ochii pe ei", este de părere Mihai.
Protestele au început în ţară după ce Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică două ordonanţe de urgenţă, una privind graţierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.
Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.
Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu