>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Premierul Sorin Grindeanu: Am primit documentul de la preşedinţie privind iniţierea referendumului, dar mi se pare ciudat că nu se foloseşte termenul de graţiere

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, că a primit scrisoarea din partea Administraţiei Prezidenţiale privind iniţierea referendumului, dar că este ciudat faptul că nu se mai foloseşte termenul de graţiere.

"Am primit un document din partea Administraţiei Prezidenţiale, dar ce mi se pare ciudat, faţă de ce am văzut aseară, este că nu se foloseşte termenul de graţiere. Probabil şi-a dat seama domnul preşedinte că nu e legal să folosească acest termen într-un referendum", a declarat marţi premierul Sorin Grindeanu.
Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat marţi procedura privind organizarea unui referendum naţional privind ''continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice".
''În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată'', se arată în scrisoarea adresată de şeful statului preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor.
Scrisoarea a fost trimisă la câteva ore distanţă după anunţul făcut de şeful statului că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea.
''Această temă (a graţierii, n.r.) în mod nefericit a devenit o temă naţională, este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu'', a spus Iohannis, luni seara.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu