>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Procurorul dosarului Elodia, Romulus Varga, a fost avizat de CSM şef în Parchetul General/ Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Secţia pentru Procurori a CSM a avizat, miercuri, propunerile ministrului justiţiei pentru trei funcţii de conducere în cadrul Parchetului General. Romulus Varga, procurorul care a instrumentat dosarul Elodia, propus şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC).UPDATE: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretele pentru numirea lui Romulus-Dan Varga, Ion Alexandru şi Gheorghe Coşneanu în funcţii de conducere în cadrul Parchetului General.

Romulus Varga a instrumentat dosarul Hexi Pharma şi a făcut ancheta în cauza privind decesul lui Ionuţ Anghel, copilul care a murit după ce a fost muşcat de câini. De asemenea, Romulus Varga este cel care a instrumentat o parte din dosarul "Elodia", cauză în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi opt luni pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, deşi cadavrul nu a fost găsit
Varga a candidat la postul de membru al CSM din partea Parchetului General, funcţia fiind câştigată, în urma voturilor date de procurori, de magistratul Codruţ Olaru.
De asemenea, procurorii din CSM au avizat numirea magistartului Gheorghe Coşneanu, general de brigadă, în funcţia de procuror militar şef al Secţiei parchetelor militare, adjunct al său urmând să fie Ion Alexandru, avizat şi el de CSM.
Gheorghe Cosneanu a fost delegat începând cu 1 iunie în funcţia de procuror militar şef al Parchetelor Militare pentru şase luni.
Ion Alexandru a activat ca procuror militar în cadrul DNA, acesta părăsind instituţia în anul 2015, ca urmare a reorganizării serviciului în cadrul căruia activa. El este soţul Marianei Alexandru, fost procuror adjunct al secţiei a II-a a DNA, aceasta părăsind DNA în anul 2014, prin pensionare.
Propunerile vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis care va decide dacă semneză decretele de numire în funcţie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu