>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

VIDEO Atentatul de Revelion de la Istanbul: Erdogan a condamnat dur atacul comis în clubul de noapte/ Bilanţul victimelor: cel puţin 39 de morţi şi 69 de răniţi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat dur atacul petrecut într-un club de noapte din Istanbul, spunând că Turcia va lupta până la capăt împotriva tuturor formelor de atac ale grupărilor teroriste şi susţinătorilor acestora, notează Reuters.

"Ca naţiune, vom lupta până la capăt nu doar împotriva atacurilor armate ale grupurilor teroriste şi forţelor ce le susţin, dar şi împotriva atacurilor economice, politice şi sociale", a declarat Erdogan, potrivit unui comunicat.
"Ei încearcă să creeze haos, să demoralizeze poporul nostru şi să destabilizeze ţara prin aceste atacuri abominabile ce vizează civilii … Ne vom păstra calmul ca naţiune, rămănând uniţi şi niciodată nu vom ceda în faţa unor astfel de jocuri murdare", a completat preşedintele.
Poliţia continuă operaţiunile de căutare a autorului atacului armat de la un club de noapte din Istanbul, soldat cu cel puţin 39 de morţi şi aproape 70 de răniţi, scrie The Associated Press.
Ministrul turc de Interne, Suleiman Soylu, a declarat că autorul nu a fost încă identificat, adăugând că acesta ar fi intrat în club îmbrăcat într-un costum de Moş Crăciun, însă ar fi părăsit clubul purtând alte haine. Oficialul a mai adăugat că primele informaţii indică faptul că este vorba de un singur atacator.
Atacul a fost comis de un individ care avea o armă automată de tip Kalaşnikov,  în Clubul de noapte Reina, situat în zona Ortakoy din Istanbul.
În momentul atacului armat, duminică la ora 1.30, în club erau sute de persoane care celebrau Revelionul.
Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.
Cel mai probabil, atacul terorist este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu