>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video VIDEO LIVE Preşedintele Klaus Iohannis participă la şedinţa de Guvern. Discuţie, înainte de şedinţă, între Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu şi ministrul Justiţiei


Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri la şedinţa de Guvern. Înainte de şedinţa de Guvern, preşedintele Klaus Iohannis are o discuţie, în biroul premierului, cu şeful Executivului şi cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, au declarat surse guveramentale pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri la şedinţa de Guvern, unde, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX, că se va discuta despre un proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi seara, pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu punerea în discuţie a unor probleme legate de amnistie, dar nu exclude o discuţie despre graţieri, dar nu pentru infracţiunile grave, care privesc corupţia, evaziunea, alte infracţiuni majore.
"Nu sunt de acord să punem în discuţie probleme legate de amnistie, dar nu exclud o discuţie despre graţieri, însă nu pentru infracţiuni grave, care privesc corupţia, evaziunea, alte infracţiuni majore", a spus, pentru MEDIAFAX, premierul Grindeanu.
Şeful Executivului a subliniat, pentru MEDIAFAX, că este poziţia sa de principiu în discuţiile şi demersurile referitoare la aceste probleme.
Surse judiciare au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că se lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea, care ar urma să fie discutat în şedinţa de miercuri a Executivului. Proiectul prevede şi modificarea altor legi din justiţie, precum cea referitoare la punerea în acord a abuzului în serviciu, potrivit aceloraşi surse.
Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, marţi, înainte de şedinţa Plenului CSM, în legătură cu legea amnistiei şi a graţierii, că va discuta despre o eventuală legea a graţierii cu premierul după ce se vor încheia discuţiile la CSM, precizând că graţierea este susţinută şi de asociaţiile profesionale ale magistraţilor,"pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemenţă".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu