>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Amnesty International critică situaţia romilor şi implicarea României în programul închisorilor secrete CIA


Etnicii romi continuă să fie vizaţi de acte de discriminare în România, arată raportul privind "Drepturile Omului" elaborat de organizaţia Amnesty International, documentul notând şi faptul că Bucureştiul este dat în judecată la CEDO pentru participarea la programul CIA de transferuri extraordinare.
"Romii continuă să se confrunte cu discriminare sistematică, evacuări forţate şi alte încălcări ale drepturilor omului. Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţelor împotriva femeilor şi a violenţelor casnice a intrat în vigoare în septembrie 2016", se arată în raportul Amnesty International privind situaţia Drepturilor Omului în România.
"În raportul din aprilie 2016, raportorul special ONU privind combaterea sărăciei extreme şi pentru drepturile omului a cerut autorităţilor din România să admită actele severe de discriminare împotriva romilor, să implementeze Strategia de Incluziune a Romilor 2015-2020 şi să ia măsuri punctuale în domeniile educaţiei, serviciilor medicale şi integrării pe piaţa muncii, inclusiv prin introducerea unor garanţii de evitare a evacuărilor forţate şi de îmbunătăţire a accesului la locuinţe sociale. Preocupări similare au fost exprimate de Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului", subliniază AI.
"La Curtea Europeană a Drepturilor Omului există o procedură judiciară împotriva României pentru complicitate la programul SUA de transferuri extraordinare şi detenţie secretă (...)", notează Amnesty International.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu