>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Augustin Lazăr, procurorul general al României, despre ordonanţa Guvernului : Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură/ Despre incidente: Noi am fost informaţi de MAI de riscul producerii unor probleme

Există un dosar pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care "are o anumită legătură" cu ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv privind modificarea Codurilor Penale, potrivit procurorului general al României, Augustin Lazăr.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a declarat, joi dimineaţă, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) există un dosar care "are o anumită legătură" cu ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv privind modificarea Codurilor Penale, refuzând să dea mai multe detalii.
"Există o anchetă DNA şi pentru mai multe date vă rog să consultaţi biroul de presă. Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură", a declarat Augustin Lazăr, la sediul CSM.
Peste 100.000 de oameni au protestat, miercuri seară, în faţa Guvernului, nemulţumiţi faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, au declarat surse oficiale pentru agenţia de presă MEDIAFAX.
Lazăr, despre incidente: Noi am fost informaţi de MAI de riscul producerii unor probleme
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost informat miercuri de către Ministerul de Interne cu privire la "riscul producerii unor probleme" la protestele din Piaţa Victoriei, a declarat, joi dimineaţă, procurorul general al României, Augustin Lazăr.
"Ieri se deţineau nişte informaţii, adică noi am fost informaţi de către Ministerul de Interne privind riscul producerii unor probleme, unor fapte ilegale cu ocazia acestei manifestări a societăţii civiile. Dar în concret am înţeles că Ministerul de Interne, prin structurile special abilitate, urmărea atent orice mişcare pentru a evita orice risc. S-ar părea că până la urmă lucrurile au fost ... au reuşit să le ţină sub control. Nu au degenerat astfel cum ar fi vrut unii. Au degenerat însă suficient să compromită o manifestaţie a societăţii civile", a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, la sediul CSM.
Datele obţinute exclusiv cu privire la prezenţa unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la protestul din centrul Capitalei au transmise operativ instituţiilor legal abilitate, respectiv Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază şi Protecţie, a transmis joi dimineaţă Srviciul Român de Informaţii.
"Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale, datele şi informaţiile obţinute exclusiv cu privire la prezenţa unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acţiunile publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate (Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază şi Protecţie)", a transmis Serviciul Romând de Informaţii, într-un nou comunicat de presă, postat pe site-ul instituţiei.
Instituţia a reiterat informaţia potrivit căreia are competenţe pentru obţinerea de date necesare prevenirii şi contracarării activităţilor extremiste.
"Pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaţionale. SRI nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras, însă, dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate", potrivit sursei citate.
Miercuri seară, minstrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase, într-o intervenţie la România TV, că nu a primit informări de la servicii că la miting vor exista provocări.
"Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate măsurile", a declarat Carmen Dan.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu