>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Baia de Fier, a fost declarată stațiune turistică de interes local.

  
Şedința de Guvern de joi 16 februarie 2016, a adus o veste îmbucuratoare pentru Gorj si locuitorii comunei Baia de Fier prin atestatarea ca stațiune a acestei localitati cunoscută în țară și în strainatate datorită Peșterii Muierilor. Primarul Dumitru Turbăceanu a declarat că odată cu atestarea ca stațiune a comunei, Primăria va putea atrage fonduri europene nerambursabile mai ușor. „Este o veste extraordinară! Ne-am zbătut și uite că am reușit! (…) Prin POR se vor putea atrage fonduri de până la 5 milioane de euro pe proiect!”, a declarat Turbăceanu.
Cresc șansele de atragere a fondurilor europene, a celor nerambursabile și așa mai departe prin atestarea Băii de Fier ca stațiune! Acest lucru înseamnă posibilitatea unor investiții noi, crearea unor locuri de muncă pentru localnici și așa mai departe. Joi, la ședința de Guvern, 10 localități sau zone componente ale unor localități au primit atestare ca stațiuni turistice de interes local: Baia de Fier — județul Gorj, Boghiș — județul Sălaj, Colibița — județul Bistrița-Năsăud, Moisei — județul Maramureș, Negrești Oaș — județul Satu Mare, Pojorâta — județul Suceava, Sângeorgiu de Mureș — județul Mureș, zona Băile Banffy — municipiul Toplița, județul Harghita, zona Băile Ocna Dej — municipiul Dej, județul Cluj, zona Moinești-Băi — municipiul Moinești, județul Bacău.
Conducerea Primăriei Baia de Fier a primit cu bucurie vestea: „A fost o veste extraordinară! Pentru noi este șansa de a accesa fonduri pe POR de până la 5 milioane de euro pe proiect. Vom investi în infrastructură, peisagistic, în turism. Vom avea de lucru, dar nu ducem lipsă de idei! S-a împlinit un vis, suntem stațiune de interes local și putem crește! Este o veste extraordinară pentru noi și sper ca și cetățenii să înțeleagă importanța ei. Ni se deschid o mulțime de oportunități, proiecte pe care le avem în minte și pe care le putem transforma în realitate. (…) Au fost și piedici, dar uite că am reușit. Îndemn și pe ceilalți primari să facă demersuri. Turismul este de viitor”, a spus Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier, cea mai nouă stațiune din Gorj.

                                                                                                                                                                                                      43 de localități și 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local.


Localitățile Sucevița (județul Suceava) și Borsec (județul Harghita)   au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de joi. De asemenea, prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică. După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local.                                                                                                                                                                                                                                                

 Ionel Cilica-Deaconu

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu