>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Călin Popescu Tăriceanu a avut o întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti: România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului apărării


Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut miercuri o întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.
Călin Popescu Tăriceanu a avut o întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti: România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului apărării
''În cadrul discuţiilor, au fost abordate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic româno – american şi al noii Administraţii de la Washington, precum şi colaborarea în cadrul NATO, în plan regional şi al teatrelor de operaţiuni comune. În acest sens, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului apărării, precum şi importanţa prezenţei trupelor româneşti în teatrele de operaţiuni din Afghanistan şi Irak. Domnul Hans Klemm şi-a exprimat aprecierea la adresa României pentru aceste decizii'', a informat Senatul prin intermediul unui comunicat de presă.
Preşedintele Senatului a apreciat stadiul deosebit de înalt al relaţiilor bilaterale, în special colaborarea în plan politic, militar şi al coordonării acţiunilor în plan internaţional, amintind şi de recenta Hotărâre a Parlamentului prin care se aprobă continuarea misiunii Armatei României, în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh şi extinderea ariei de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit şi ''a menţionat rolul şi contribuţia decisivă a SUA în ceea ce priveşte securitatea şi stabilitatea europeană, subliniind intenţia ţării noastre de a rămâne un aliat ferm al Americii şi al NATO, apreciind că măsurile defensive sunt importante pentru România, în special în contextul problemelor de securitate regionale şi internaţionale''.
Potrivit sursei citate, ambii interlocutori au subliniat importanţa creşterii cooperării pe plan economic, respectiv a creşterii investiţiilor americane în România şi colaborării în domeniul industriei auto şi aviatică.
După adoptarea OUG 13 de către Guvern Hans Klemm a avut întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu