>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis are un plan să ducă la schimbarea Guvernului. Înţeleptul cedează întotdeauna

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, are un plan prin care să ducă la schimbarea Guvernului, el afirmând că PSD şi ALDE au decis să renunţe la OUG 13 pentru că ''înţeleptul cedează întotdeauna''.

"Se pare că discuţia pe care am avut-o cu preşedintele, imediat după alegeri, nu era un simplu bluff. Se pare că are un plan care să ducă la schimbarea Guvernului şi la instalarea guvernului lui, aşa cum a făcut şi în 2015, după accidentul de la Colectiv. Şi acest lucru e foarte grav pentru că preşedintele trebuie să respecte ordinea constituţională, trebuie să respecte rezultatul alegerilor, chit că îi convin sau nu îi convin, trebuie să respecte voinţa cetăţenilor. Preşedintele vrea să profite de această situaţie şi cred că, dacă nu va da un mesaj şi el în sensul de a arăta că este momentul să punem punct acestei tulburări care afectează România şi mai ales marile oraşe de câteva zile, face o greşeală mare"
, a afirmat Tăriceanu sâmbătă seară la România TV.
El a susţinut că PSD-ALDE au decis să retragă OUG 13 pentru că ''înţeleptul cedează întotdeauna''.
"Ne-am dat seama că dacă şi noi scoatem oamenii în stradă riscul de a provoca ciocniri violente şi totul să degenereze, riscul ca România să fie aruncată în aer a fost foarte mare. Acesta este motivul pentru care şi noi am gândit la nivel politic şi premierul Grindeanu cu toată responsabilitatea, am luat această decizie. În baza vorbei cunoscute care funcţionează nu numai în România - înţeleptul cedează întotdeauna", a explicat Tăriceanu.
El a criticat faptul că DNA se implică în cercetarea modului în care OUG 13 a fost adoptată.
''Premierul, împreună cu miniştrii Cabinetului, au dreptul să decidă asupra unor opţiuni politici, nu are dreptul să ancheteze DNA. Asta este problema. E un abuz de putere neimaginat. Şi săptămâna viitoare, când voi avea discuţiile şi cu ambasadorii şi cu reprezentanţi la nivelul Parlamentului European, voi semnala acest lucru fără niciun fel de reţinere. (...) Sunt puteri scăpate de sub control. DNA ar trebui să răspundă, pentru că există CSM care ar trebui să observe aceste lucruri. Eu văd că CSM este ocupat, prin declaraţiile pe care le-a făcut, să devină jucător politic, să spună care este politica penală în România pe care să o decidă Parlamentul şi Guvernul. Dar aceste lucruri nu le vede, de aceea spun că există un dereglaj grav la nivelul funcţionării instituţiilor importante", a conchis preşedintele Senatului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu