>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Călin Popescu-Tăriceanu: Ministrul de Externe al Finlandei, în capcana "dezinformărilor" răspândite în Europa


Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, duminică, într-o postare pe contul său de socializare, că în spaţiul european au fost răspândite „dezinformări” privind deciziile Guvernului Grindeanu pe Coduri, în a căror capcană a căzut şi ministrul de Externe al Finlandei, Timo Soini.
„Ministrul de Externe al Finlandei Timo Soini a căzut în capcana dezinformărilor care au fost răspândite în spaţiul european cu privire la deciziile Guvernului României. De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă şi având în vedere că reprezintă statul finlandez, unul în care respectarea drepturilor cetăţenilor, precum şi o legislaţie corectă, reprezintă principii fundamentale, mă aşteptam la o reacţie mult mai ponderată bazata pe adevaruri si nu pe minciuni”, a scris Tăriceanu pe Facebook.
El a susţinut că afirmaţiile ministrului finlandez nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în România.
„Pentru partidul pe care îl conduc, pentru Guvernul din care facem parte, lupta împotriva corupţiei este un lucru absolut necesar, binevenit în societate. Însă, sunt surprins că un reprezentant al Finlandei, un stat model pentru modul de funcţionare al justiţiei, vine să conteste tocmai dorinţa unui Guvern de a aplica decizii ale Curtii Constitutionale”, a mai spus Tăriceanu.Ministrul de Externe al Finlandei susţine, într-o scrisoare publicată de fostul ambasador în Finlanda şi Estonia, Cătălin Avramescu, că acţiunile Guvernului român provoacă îngrijorare, fiind împotriva intereselor României intenţia Executivului de a afecta legislaţia referitoare la corupţie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu