>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Japonia/ Coreea de Sud condamnă lansarea rachetei

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, în primul test de acest gen de la învestirea lui Donald Trurmp în funcţia de preşedinte al SUA până în prezent, potrivit BBC.com.

Update 13.58
Coreea de Sud a condamnat lansarea rachetei balistice de către Coreea de Nord, comunicând că aceasta reprezintă o gravă ameninţare la adresa păcii şi securităţii din peninsula coreeană şi o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU, informează Reuters.
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică duminică dimineaţa, conform Armatei sud-coreene.
Este pentru prima dată când state izolate au testat asemenea dispozitive de la punerea în funcţie a preşedintelui american Donald Trump.
Provocările repetate ale Coreei de Nord demonstrează natura iraţională a regimului lui Kim Jong Un şi obsesia acestuia pentru dezvoltare nucleară, a declarat Ministerul de Externe de la Seul, în cadrul unui comunicat.
Preşedintele american şi Administraţia de la Casa Albă a indicat faptul că Washingtonul va avea un răspuns calibrat pentru a evita escaladarea tensiunilor.
Ştire 07.48 Lansarea rachetei a avut loc duminică, la ora locală 07.55, de la baza aeriană Banghyon, din provincia Pyongan (partea de vest a Coreii de Sud).
Potrivit oficialilor sud-coreeni, racheta a fost lansată spre est, în direcţia Mării Japoniei şi a parcurs aproximativ 500 km.
Shinzo Abe, prim-ministrul al Japoniei, care s-a aflat zilele acestea într-o vizită în SUA, a declarat că testul a fost ”absolut intolerabil”.
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a asigurat pe Abe că ”America sprijină Japonia, aliatul său măreţ, 100%”.
Luând cuvântul la o conferinţă de presă comună, în timpul unei vizite în SUA, Abe a adăugat că Donald Trump l-a asigurat, de asemenea, că s-a angajat să "să facă din ce în ce mai puternică alianţa noastră".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu