>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump susţine consolidarea securităţii Europei şi suveranitatea Ucrainei


Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a exprimat susţinere pentru consolidarea securităţii europene şi pentru integritatea teritorială a Ucrainei, un anunţ care probabil va fi salutat de Administraţia prooccidentală de la Kiev şi de Alianţa Nord-Atlantică.

Donald Trump a transmis acest mesaj într-o scrisoare trimisă preşedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite.
"Susţinerea dumneavoastră pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precum şi eforturile pentru multiplicarea surselor de energie contribuie la avansarea obiectivului nostru comun de consolidare a securităţii europene şi regionale", a transmis Donald Trump în scrisoare, potrivit site-ului agenţiei Reuters.
Mesajul lui Donald Trump reprezintă un semnal puternic transmis ţărilor est-europene şi Ucrainei.
Administraţia Vladimir Putin a lăudat, marţi, abordarea noului preşedinte al SUA, Donald Trump, faţă de criza din Ucraina, comentariile riscând să genereze preocupare la Kiev. "Donald Trump afirmă că vrea să îşi facă o impresie despre ce se întâmplă în Ucraina pentru a înţelege cum să se comporte. Acest lucru, cred deja, constituie o schimbare mare şi calitativă comparativ cu abordarea Administraţiei Barack Obama", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de site-ul agenţiei Tass. În opinia lui Serghei Lavrov, Statele Unite înţeleg acum că restabilirea controlului Kievului asupra regiunilor separatiste din estul Ucrainei nu va soluţiona toate problemele acestei ţări.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu