>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Hunor Kelemen, preşedintele UDMR: Preocuparea reală nu e soarta guvernului Grindeanu, ci dacă avem stat de drept

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de opoziţie împotriva guvernului Grindeanu, că preocuparea reală nu ţine de soarta Cabinetului, ci vizează întrebarea dacă în România există sau nu stat de drept.

"Pentru noi, în acest moment, preocuparea esenţială nu este soarta Guvernului Grindeanu, nu este dacă acest Guvern la nici 2 luni de la parlamentare mai are majoritate sau nu. Preocuparea noastră reală şi întrebarea pe care o pun este dacă în România anului 2017 există separarea reală a puterilor în stat sau dacă această separare este doar o ficţiune"
, a spus Kelemen.
"Răspusul meu este cât se poate de clar şi vă spun cu profundă tristeţe: în România este din ce în ce mai greu să spui că există stat de drept. De ani de zile nu mai putem vorbi de stat de drept", a adăugat Kelemen.
El a meţionat că există presupunerea rezonabilă că deciziile Justiţiei, în unele cazuri, au fost influenţate, precum există certitudinea clară că din cauza lipsei transparenţei instituţiilor drepturile fundamentale ale omului în România au fost afectate.
Kelemen a arătat că deputaţii şi senatorii UDRM se vor abţine la vot.
"Ce se va întâmpla cu guvernul Grindeanu nu mai are o importanţă deosebită. După toate greşelile Guvernului, nu se poate vota cu conştiinţa nici impotriva motiunii, nici în favoarea ei", a spus liderul Uniunii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu