>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Iniţiativa Primăriei Capitalei de a înfiinţa un DISPECERAT comun pentru taximetrie, CONTESTATĂ: Această acţiune ar aduce prejudicii majore


Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îşi exprimă dezacordul faţă de decizia Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) de a înfiinţa un dispecerat comun pentru taximetrie, gestionat de primărie, arătând că angajaţii dispeceratelor private vor fi concediaţi.
În opinia COTAR, aceasta ar fi o formă de naţionalizare a afacerilor private care funcţionează legal. Circa cei peste 1200 de angajaţi ai celor 37 de dispecerate private din Bucureşti ar deveni şomeri, iar transportul ilegal ar funcţiona în continuare.
“În urma anunţului făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, referitor la constituirea unui dispecerat comun al tuturor firmelor de taximetrie, vă informăm că această acţiune ar aduce prejudicii majore companiilor private de taxi. Chiar dacă doamna primar a ţinut să menţioneze că PMB nu va înfiinţa o firmă de taxi care să facă o concurenţă neloială sectorului privat, înfiinţarea unui dispecerat comun nu este oportună pentru taximetriştii din Bucureşti şi nici nu va rezolva problema pirateriei, aşa cum se pretinde. Este doar o formă de naţionalizare a afacerilor noastre private, care va genera haos pe piaţa în care activăm şi va scoate în şomaj circa 1200 de angajaţi ai dispeceratelor. (...) Nu se poate face un dispecerat prin care să ne impui să fim acolo în mod obligatoriu. Nu înţelegem ce înseamnă „obligatoriu, dar nu exclusiv”, pentru că odată înfiinţat acest dispecerat, noi vom fi nevoiţi să ne desfiinţăm dispeceratele şi să dăm afară oamenii. Pe de altă parte, dacă ne obligă să ne înscriem în dispeceratul comun, ne distruge afacerile. E ca şi cum primăria ar da o hotărâre de consiliu prin care toţi cetăţenii să fie obligaţi să cumpere pâine numai de la distribuitorul PMB. Este concurenţă neloială şi se încalcă mai multe legi, printre care şi Legea taximetriei 38/2003”, se arată în comunicatul COTAR.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu