>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Nicolae Matei, fost primar din Năvodari, cere în instanţă suspendarea şi anularea OUG 14Fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei, condamnat cu executare într-un dosar pentru dare de mită, dar eliberat condiţionat, şi trimis în judecată în alt dosar pentru abuz în serviciu şi tentativă la abuz în serviciu, dare de mită, a cerut în instanţă suspendarea şi anularea OUG 14.
Share pe Facebook 1153 afişări
Nicolae Matei a înregistrat două solicitări la Curtea de Apel Constanţa, una în care cere suspendarea OG 14, iar în a doua anularea acesteia, dar şi o solicitare la Curtea de Apel Bucureşti, în care cere suspendarea executării actului administrativ.
Toate cele trei solicitări au fost înregistrate în ultimele două zile, Matei susţinând că OUG 14 a fost adoptată cu încălcarea Constituţiei.

Nicolae Matei a fost condamnat definitiv, în luna februarie 2016, la un an şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. În rechizitoriul procurorilor DNA se arăta că, în perioada iunie - octombrie 2012, Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012. Matei a fost eliberat condiţionat după numai cinci luni de închisoare.

De asemenea, în noiembrie 2014, fostul primar al oraşului Năvodari a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, alături de alte şase persoane fizice şi juridice, între care şi un judecător de la Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, în formă continuată, tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu, dare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat, după ce ar fi prejudiciat Primăria Năvodari, prin reconstituirea ilegală a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localităţii, cu peste 26,5 milioane de euro.
Dosarul său se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu