>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Oana Hăineala, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este audiată la DNA în dosarul deschis după adoptarea OUG 13

Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a ajuns, marţi dimineaţa, la sediul DNA, magistratul fiind citat în dosarul deschis după adoptarea ordonanţei 13 privind modicarea codurilor penale. Hăineală a fost retrasă de la minister, la cererea procurorului general.

Oana Hăineală a fost retrasă de la Ministerul Justiţiei în urma unei cereri a procurorului general al României, măsură luată şi în cazul lui Constantin Sima. Luni, Sima, a fost audiat patru ore de procurorii DNA în aceeaşi cauză.
"Sunt audiată în calitate de martor, era normal să fiu chemată, dar nu am nicio legătură cu ordonanţa", a declarat Oana Hăineală înainte de a intra la audieri.
"Am dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului numărul 13. Nu pot oferi alte date fiind o cauză în faza de urmărire penală. Am calitatea de martor", a declarat procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, la ieşirea din sediul DNA.
Întrebat dacă are ce să îşi reproşeze privind redactarea actului, Sima a răspuns: "Nu, absolut nimic".
Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13, deschizând o anchetă. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.
Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată duminică, după ce sute de mii de oameni au protestat în toată ţara.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu