>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Primăria Capitalei: În Bucureşti se circulă normal, în condiţii de iarnă

În Capitală se circulă normal, în condiţii de iarnă, peste 200 de utilaje şi 1.200 de operatori manuali acţionând pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele Bucureştiului, informează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

"În Bucureşti se acţionează la această oră pentru degajarea zăpezii şi se împrăştie material antiderapant pe toate arterele principale din Urgenţă 1, dar şi pe străzile secundare cu un număr de 241 utilaje şi 1.200 operatori manuali. De la debutul fenomenelor meteo, pe parcursul nopţii au intervenit 341 operatori şi 94 de utilaje",
potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), remis miercuri dimineaţă MEDIAFAX.
Astfel, în Sectorul 1 Romprest a intervenit cu 26 utilaje şi 122 operatori care au împrăştiat materiale antiderapante pe străzile principale, în Sectorul 2 Supercom a intervenit cu 17 utilaje şi 52 operatori acţiune material antiderapant pe străzile principale, în Sectorul 3 Rosal a intervenit cu 17 operatori şi 13 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale şi 14 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi secundare, în Sectorul 4 Rebu a intervenit cu 50 de operatori şi 10 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale, în Sectorul 5 Romprest a intervenit cu 44 operatori şi 7 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale, iar în Sectorul 6 Urban a intervenit cu 56 operatori şi 7 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare cod galben de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi nouă judeţe din sudul ţării, până joi dimineaţă la ora 09.00. Judeţele vizate sunt Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş, dar şi Capitala.
Meteorologii avertizează că în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55...60 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menţine depunerile de polei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu