>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

24 de percheziţii ale poliţiştilor din Alba într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 400.000 de lei


Poliţiştii fac, marţi dimineaţa, 24 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 400.000 de lei prin evaziune fiscală. Suspecţii sunt acuzaţi că ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive.
24 de percheziţii ale poliţiştilor din Alba într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 400.000 de lei
Potrivit unui comunicat trimis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, poliţiştii din Alba şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române fac 24 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 400.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Percheziţiile au loc la locuinţele a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea, potrivit sursei citate.

Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare şi întreţinere imobile.
”Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă”, potrivit IPJ.

De asemenea, persoanele bănuite că ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăţi comerciale reale, fără consimţământul reprezentanţilor de drept ai acestor firme, potrivit sursei citate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 446.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu