>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: Criptarea mesajelor Whatsapp oferă teroriştilor un mijloc sigur de comunicare


Nivelul criptării mesajelor trimise prin aplicaţii ca Whatsapp oferă "teroriştilor un loc secret unde să poată comunica", a declarat Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, în contextul informaţiilor că autorul atacului de la Londra ar fi trimis un mesaj prin Whatsapp chiar înainte de atentat.
Presa britanică a relatat că autorul atacului terorist de la Londra a transmis un mesaj criptat prin Whatsapp cu puţin timp înainte de a comite atentatul soldat cu patru morţi şi zeci de răniţi. Până în acest moment, autorităţile nu au reuşit să afle conţinutul mesajului, informează BBC News online.
Este "complet inacceptabil, nu ar trebui să existe un loc unde teroriştii să se poată ascunde. Trebuie să ne asigurăm că organizaţii ca Whatsapp, şi mai sunt multe altele la fel, nu oferă teroriştilor un loc secret unde să poată comunica între ei", a declarat ministrul britanic de Interne la emisiunea Andrew Marr de la BBC.
"Trebuie să ne asigurăm că serviciile noastre de informaţii au capacitate de a soluţiona situaţii precum mesajele criptate de Whatsapp".
"Fiecare atac confirmă din nou rolul pe care internetul îl joacă ca mediu de propagare pentru incitarea la violenţă şi răspândirea ideologiei extremiste de toate tipurile", a mai declarat Rudd.
"Avem nevoie de ajutorul companiilor de social media, Google, Twitter, Facebook şi altele din întreaga lume", a adăugat ministrul britanic.
Scotland Yard a anunţat sâmbătă că autorul atacului ar fi acţionat de unul singur, însă vor depune toate eforturile necesare pentru a afla dacă a fost influenţat de propaganda teroristă.
Este posibil "să nu aflăm niciodată de ce a făcut asta", a mai indicat Serviciul de Poliţie Metropolitană din Londra.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu