>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ancheta în cazul politicianului francez Francois Fillon, extinsă la suspiciuni de escrocherie şi fals


Investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi care îl vizează pe Francois Fillon, candidatul conservator la preşedinţia Franţei, a fost extinsă la suspiciuni de "escrocherie agravată, fals şi uz de fals", potrivit unei surse judiciare, informează site-ul postul France 24.
Ancheta în cazul politicianului francez Francois Fillon,extinsă la suspiciuni de escrocherie şi fals
Anchetatorii încearcă să stabilească dacă Fillon a folosit documente falsificate pentru a justifica venitul de aproximativ 700.000 de euro obţinut de soţia lui, Penelope, pentru perioada cât a fost angajată fictiv drept asistent parlamentar.
Pierre Cornut-Gentille, avocatul lui Penelope Fillon, a respins noile acuzaţii, spunând că nu există nici cel mai mic indiciu de folosire de falsuri şi a denunţat încălcarea confidenţialităţii în cursul anchetei.
François Fillon, candidatul partidului Republicanii (centru-dreapta) în scrutinul prezidenţial din Franţa, a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi.Francois Fillon, în vârstă de 62 de ani, este acuzat că a angajat-o fictiv pe soţia sa, Penelope, şi doi copii în posturi de asistenţi parlamentari, remuneraţiile fiind de mii de euro. În pofida investigaţiei, Francois Fillon a refuzat să se retragă din cursa electorală prezidenţială.
"Sunt convins că, indiferent dacă va dura ceva timp, justiţia îmi va stabili nevinovăţia", declara François Fillon în urma cu o săptămână.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu