>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, despre ancheta DNA pe OUG 13: E nevoie de o analiză serioasă privind derapajul DNA


Situaţia generată de acţiunea DNA referitoare la OUG 13 este una gravă, care necesită o analiză serioasă la nivel de sistem, pentru a vedea care au fost cauzele ce au permis un astfel de derapaj, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan.
"Separaţia puterilor în stat este piatra de temelia a statului de drept şi fiecare putere trebuie să acţioneze în limitele prevăzute de lege. Or, trebuie să fim conştienţi că şi autoritatea judecătorească, prin instituţiile ce o compun, poate fi tentată să îşi depăşească limitele constituţionale şi uneori, cum este şi în acest caz, să o şi facă. Fără îndoială, situaţia generată de acţiunea DNA este gravă şi necesită o analiză serioasă la nivel de sistem, pentru a vedea care au fost cauzele ce au permis un astfel de derapaj. În această analiză, un rol important îl va avea, fără îndoială, şi motivarea deciziei de către Curtea Constituţională, iar Consiliul Superior al Magistraturii va trebui să o analizeze cu atenţie şi să acţioneze în consecinţă", a declarat, într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, în legătură cu activitatea DNA şi poziţia Parchetului General în privinţa OUG 13.
Interviul integral cu preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, în care se detaliază informaţii despre presupusele protocoale ale unor instituţii din sistemul judiciar cu Serviciul Român de Informaţii, necesitatea unei legi a răspunderii magistraţilor şi proiectul graţierii, va fi difuzat de agenţia de presă MEDIAFAX vineri la ora 13.00.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu