>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump a emis o nouă ordonanţă prezidenţială ANTIIMIGRAŢIE. Care sunt diferenţele faţă de primul ordin, blocat de un judecător


Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis luni o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase ţări situate în Africa şi în Orientul Mijlociu, Irakul fiind eliminat de pe listă, anunţă Casa Albă.
Donald Trump a emis o nouă ordonanţă prezidenţială antiimigraţie
Noua ordonanţă a fost emisă după ce o măsură similară, adoptată în ianuarie, a fost blocată de o instanţă federală, în contextul în care generase confuzie pe aeroporturile din Statele Unite.
Noua ordonanţă prezidenţială vizează cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului şi Departamentului de Stat, care au evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului.
"Irakul va accelera cooperarea cu Administraţia Statelor Unite pentru verificarea cetăţenilor care solicită vize de călătorie pe teritoriul american", transmite Casa Albă, potrivit CNN.
Un oficial de la Casa Albă a explicat pentru NBC News că noile măsuri vor intra în vigoare pe 16 martie, iar Donald Trump speră că instanţele judiciare nu vor mai avea argumente pentru suspendarea ordonanţei executive.
Măsurile, care vizează cetăţeni din state preponderent musulmane, vor fi în vigoare 90 de zile, timp în care Administraţia de la Washington va revizui modalităţile generale de verificare a străinilor care vin în Statele Unite.
Spre deosebire de prima ordonanţă, nu mai există nicio referinţă la criterii religioase, iar cetăţenii sirieni vor fi trataţi ca orice alt refugiat.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu