>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Două lucrări de Adrian Ghenie s-au vândut la Christie's, Londra, pentru 2,2 milioane de lire sterline


"The Hunter (Study for Kaiser Wilhelm Institute)", pictat în 2011, a fost adjudecat cu suma de 1,8 milioane de lire sterline, iar "Pie Fight Study" (2014), cu 425.000 de lire sterline.
"Self Portrait as Charles Darwin" este o lucrare pictată în 2011, provine dintr-o colecţie particulară şi are un preţ estimat între 2-3 milioane lire sterline.
"Memories" a fost pictat în 2007, provine tot dintr-o colecţie particulară, şi este estimat la 350.000 – 550.000 lire sterline.
În luna octombrie 2016, pictorul român a înregistrat un record absolut. Tabloul "Nickelodeon" a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de casa de licitaţii Christie’s.
Artistul român Adrian Ghenie a avut un parcurs ascendent constant pe piaţa internaţională de artă în ultimii ani. În 2014, tânărul artist român a reprezentat una dintre surprizele unei licitaţii organizate de casa Sotheby's, la Londra, lucrarea acestuia "The Fake Rothko" fiind adjudecată pentru 1.778.422 de euro (1.426.500 de lire sterline), o sumă de patru ori mai mare decât valoarea estimată de specialişti. De asemenea, suma pentru care a fost adjudecată lucrarea "The Fake Rothko" era la momentul respectiv de şase ori mai mare decât cel mai ridicat preţ plătit anterior pentru un tablou al artistului Adrian Ghenie la o licitaţie. Lucrarea a fost pusă în vânzare de un colecţionar american şi adjudecată de un investitor asiatic.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu